The Starlings scoren dankzij Eurosong hun grootste hit ooit

Het loopt als een rollercoaster voor The Starlings. Hun Eurosong-single stijgt als een komeet in de Ultratop.

Tom Vets

In de afgelopen ‘week notering’ schiet het nummer Rollercoaster van de 46e naar de 9de plaats. Die prestatie is ook Tom Dice en Kato Callebaut niet ontgaan. Via hun sociale media laten ze weten dat dit enorm veel deugd doet. De teleurstelling was heel groot toen ze tijdens de finale van Eurosong welgeteld één puntje tekortkwamen om de wedstrijd te winnen. Maar het duo lijkt dus wel een mooie hit over te houden aan het avontuur.

Opvallend is dat ze in de Ultratop net achter Because of you van Gustaph staan. Dat nummer kwam vorige week binnen op de derde plaats, maar is nu gezakt naar nummer 8.

The Starlings brak in 2020 dankzij het programma Liefde voor muziek door bij het grote publiek met het nummer Little submarine, een liedje dat oorspronkelijk van K3 was. Hoewel het toen erg vaak gespeeld werd op verschillende radiostations, raakte het in de Ultratop niet verder dan de 11de plaats. Tom en Kato zeggen dan ook terecht dat dit hun hoogste notering ooit in de hitlijst is. Van alle andere Eurosong-liedjes staat enkel Cherine op plaats 36 in de hitparade.

Aangeboden door onze partners

Lees ook