Florence Welch maakt comeback op het podium na blessure

© ISOPIX

Afgelopen weekend heeft zangeres Florence Welch haar terugkeer op het podium gevierd. Dat gebeurde in de bekende O2 Arena in Londen.

Tom Vets

Midden november maakte de groep bekend hun tournee uit te moeten stellen omdat de zangeres niet kon optreden vanwege een gebroken voet. “Ik ben er kapot van, want de Dance Fever Tour is mijn meest favoriete show ooit”, liet Welch toen weten. De Dance Fever Tour Was genoemd naar het vijfde studioalbum van de groep.

Opvallend was destijds dat de Britse zangeres totaal niet in de gaten had dat haar voet gebroken was. Pas nadat ze er last van begon te krijgen werd in het ziekenhuis een röntgenfoto gemaakt. “Het zit niet in mijn aard om een concert uit te stellen, en zeker geen Britse tour, maar ik heb pijn en zoals dansers weten is het niet verstandig om te dansen met een blessure. En er is me verteld dat ik niet mag optreden om verdere blessures te voorkomen.”

Door het abrupte staken van de resem optredens moeten een aantal shows worden ingehaald. Afgelopen weekend stond het eerste inhaalconcert in Londen op de agenda. Er volgen nog zeven inhaalconcerten voordat de tournee in Australië wordt voortgezet.

Aangeboden door onze partners

Lees ook