Voetbal  1ste provinciale  KCVV Elewijt

Jorn Reszczynski mag met Elewijt weer dromen van redding na stuntzege tegen ex-club: “Ik wil vertrekken met het behoud”

Jorn Reszczynski hier nog in het shirt van Bierbeek, zijn ex-club waar hij afgelopen weekend tegen scoorde.© Vel

Hoop doet leven. Met een 0-3-stunt zaterdagavond op het veld van HO Bierbeek is de hoop op het behoud weer springlevend bij Elewijt. Ook Jorn Reszczynski droeg met zijn zevende doelpunt van het seizoen zijn steentje bij tot de stuntzege bij zijn ex-club.

Wim Redant

“Bierbeek mag dan een titelkandidaat zijn. Van een stunt zou ik toch niet spreken, we boekten een ruim verdiende zege”, zegt de 30-jarige Reszczynski. “Bierbeek is een ambitieuze club, maar imponeerde zaterdag niet. We zitten dan weer al best een poosje in een goede periode, alleen vertaalde dat zich niet altijd in overwinningen. Door de slechte situatie van de Vlaams-Brabantse clubs in derde afdeling moeten we straks wellicht vijf ploegen achter ons zien te houden om de degradatie te ontlopen, we hebben dus nog werk voor de boeg. Met Linden ontvangen we zondag de ploeg in vorm, maar in een goede dag zijn we tegen niemand kansloos.”

De trainerswissel bij Elewijt lijkt in elk geval te renderen. “Het klikte niet tussen Geert Deferm en de groep. Deferm deed het allemaal erg professioneel, maar die aanpak sloeg niet aan bij deze groep. Dieter Van Dionant voelt de groep beter aan en luistert meer naar de input van de spelers. Hij kent de reeks ook op zijn duimpje, in het verleden vocht ik met hem nog verbeten duels uit op het veld. We mogen nu al over een geslaagde trainerswissel spreken.”

Na de trainerswissel leverde Reszczynski zelf zijn aanvoerdersband in en verhuisde hij van de spitspositie naar de flank. “Ik gaf zelf aan om een andere aanvoerder aan te duiden. Die rol ligt me niet echt, andere spelers hebben er meer aanleg voor. Onze nieuwe coach vindt ook dat ik een hoger rendement haal als flankaanvaller, terwijl Deferm meer een spits in me zag. Zelf maakt het me eigenlijk niet veel uit.”

Nieuw volksfeest op komst?

Jorn zag zijn naam Reszczynski al vaak fout gespeld, maar blijft natuurlijk wel trots op zijn roots. “Reszczynski is een Poolse naam. Mijn grootouders zijn geboren in Polen. Ik ging er vaak op vakantie, maar heb er geen familiebanden meer. Ik ben trouwens aan mijn laatste maanden bezig bij Elewijt. Ik wil volgend seizoen dichter bij huis aan de slag. De Ultra’s zal ik wel missen, dat zijn fantastische supporters. Vorig seizoen kenden we met de promotie een boerenjaar. Als we straks ook het behoud afdwingen, volgt een nieuw volksfeest met de fans.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten