Voetbal 1ste nationale KVK Tienen

Pieter Kempeneers krijgt met Tienen vrijdagavond al bezoek van het sterke Heist: “Een zege zou echt wel een stunt zijn”

Pieter Kempeneers (rechts) in een duel in de heenmatch tegen Heist. “Intussen speel ik niet meer als stofzuiger voor het middenveld, maar sta ik een rijtje hoger. Ik mag zo een beetje voetballen in een vrije rol en amuseer me zo enorm.”© mpics

Voor de spelers van Tienen begint het voetbalweekend extra vroeg. Vrijdagavond al krijgen ze het bezoek van Heist, dat sinds 16 oktober niet meer verloor. Toch gelooft middenvelder Pieter Kempeneers volop in de kansen van zijn ploeg. Een driepunter zou de afterparty in het Bergéstadion alleen maar leuker maken.

René Beelen

“Iedereen in de groep voetbalt al eens graag op vrijdagavond”, zegt de 28-jarige Kempeneers. “We hebben zo achteraf een vrij weekend en kunnen zondag rustig voor de tv het WK veldrijden volgen. Dat was voor de club ook de reden om de match te vervroegen. In het verleden gebeurde dat ook al bij de Ronde van Vlaanderen. Voetballen op vrijdagavond doet me trouwens terugdenken aan mijn jonge jaren als belofte. Toen voetbalden we heel vaak op vrijdag.”

Voetballen op vrijdag is dus geen probleem, de tegenstander vrijdagavond is dat misschien meer. Heist verloor al dertien wedstrijden op niet meer. “Ik weet dat Heist een heel goede ploeg is. Het is bezig aan een lange reeks van ongeslagen wedstrijden en hield zondag ook topploeg Luik in bedwang. Dat zegt veel over hun taaiheid. Het is aan ons om die erg lange reeks te stoppen. Een zege zou daarom echt wel een stunt zijn.”

Afterparty

Een stunt zou ook mooi zijn om achteraf te kunnen vieren. De club houdt na de match zijn Funky Friday Party. “En voor de match is het Thaise buffet al volzet. Het toont aan dat er belangstelling is. Misschien lokt vrijdagavondvoetbal zelfs meer fans naar ons stadion.”

Zelf ging Tienen afgelopen weekend met 2-1 onderuit bij leider Patro, maar die nederlaag is niet te lang blijven hangen. “Na mijn ziekte, waardoor ik de match tegen AA Gent had gemist, voelde ik dat tegen Patro nog niet honderd procent was. Tegen Heist zou ik normaal wel weer helemaal de oude moeten zijn. We hadden in Limburg een punt verdiend, maar goed, in het klassement tellen we nog altijd elf punten meer dan de op vijf na laatste, die een eindronde voor het behoud speelt. We zitten dus redelijk veilig. Toch willen we niet ter plaatse blijven trappelen. Het is nu onze ambitie om alleszins een plaats in de linkerkolom te bemachtigen. Ons voetbal is al maanden vrij goed, dat moet dus zeker kunnen. Alleen ging dat goede voetbal niet altijd gepaard met resultaten. Vaak nekten we onszelf door individuele foutjes, maar op zich is er kwaliteit genoeg. Tegen Heist hopen we dat nog eens te kunnen te tonen.”

Nog best opvallend: Kempeneers zelf speelt niet als stofzuiger voor de defensie. “Ik speel nu met Simon Bracké in mijn rug, maar sta nu een rijtje hoger. Ik mag zo een beetje voetballen in een vrije rol. Ik amuseer me er enorm”, besluit de vader van de zeven maanden oude zoon Lou.

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt