‘Kastaars’ zijn groot succes, maar kunnen ondanks uitzending op drie zenders tegelijk niet op tegen Tom Waes

Groepsbeeld van de winnaars.

De allereerste uitreiking van de Kastaars was afgelopen zaterdag een doorslaand succes wat het aantal kijkers betrof. Voorlopig is het zelfs het op één na best bekeken programma van het jaar.

Tom Vets

Het kon ook moeilijk fout lopen, want de uitreiking van de televisieprijzen was te zien op de drie belangrijkste televisiezenders van Vlaanderen. Onderling is afgesproken dat er niet zal gecommuniceerd worden over aparte kijkcijfers. Wel is meegedeeld dat de uitzending op alle netten samen afklopte op 1.315.630 kijkers. Vlaanderen keek massaal. Het best bekeken alternatief was de live-uitzending van Big brother. Hoewel die show moest uitwijken naar Play 5, haalde hij toch 171.507 kijkers, een score die vergelijkbaar is met de vorige weken.

De score van de Kastaars ligt hoger dan die van de laatste edities van de Nacht van de Vlaamse televisiesterren. Die shows, waarvan de laatste werd uitgezonden in 2017, zaten onder het miljoen kijkers.

Met meer dan 1,3 miljoen kijkers – waar maandagavond ook nog eens 130.000 uitgestelde kijkers bijkwamen, wat het totaal voorlopig op 1.449.306 kijkers brengt – is de uitzending van de Kastaars sowieso al het op een na best bekeken programma van 2023. Op de eerste plaats staat Het verhaal van Vlaanderen met 1.729.695 kijkers op 22 januari.

Aangeraden
Aangeboden door onze partners

Lees ook