Hoofdrol voor film over het leven van Michael Jackson blijft in de familie

© REUTERS

De hoofdrol voor de nakende biopic over het leven van wijlen King of Pop Michael Jackson is gekozen. En die moesten de makers niet ver gaan zoeken.

Tom Vets

Michael zal worden gespeeld door Jaafar Jackson, de 26-jarige neef van de overleden zanger. Dat nieuws is bevestigd door regisseur Antoine Fuqua op Instagram. De zanger en songwriter is de zoon van Jermaine Jackson, de broer van Michael en lid van The Jackson 5. Jaafar zingt en danst sinds zijn twaalfde en liep al eventjes in de schijnwerpers met originele covers van hits van Sam Cooke tot Marvin Gaye.

De film Michael wordt geproduceerd door Graham King, die ook veel succes had met de biopic rond Queen, Bohemian Rhapsody. Bij de realisatie van de film rond Michael Jackson is uiteraard ook de familie Jackson betrokken partij. Zij moesten immers toestemming geven om de uitgebreide muziekcatalogus van de artiest te mogen gebruiken. Hoewel de productie veel drama zal bevatten, zullen de liedjes wel de stuwende kracht in het verhaal worden. Jaafar Jackson is al volop bezig om de danspasjes en de liedjes in te studeren.

De film zal de controverses rond Jacksons leven niet schuwen. De beschuldigingen van pedofilie die hem in de laatste jaren van zijn leven achtervolgden tot aan zijn dood in 2009 zullen niet uit de weg worden gegaan.

Aangeraden
Aangeboden door onze partners