Basketbal 2de landelijke (v) Clem Scherpenheuvel

Nina Schepers wil Leuvense pandoering doorspoelen tegen Lummen: “De batterijen zijn opgeladen, we zijn klaar om met een knalprestatie uit te pakken”

Nina Schepers. “Waarom zouden we tegen Lummen onze tweede zege van het seizoen niet kunnen pakken?”© gmd

Na een vrij weekend wegens het forfait van Zuiderkempen krijgen de vrouwen van Scherpenheuvel zaterdag voor het laatste wedstrijd van de eerste competitiefase het bezoek van Lummen B. Met voorlopig amper één zege dit seizoen droomt Nina Schepers al even van nieuw succes, maar de youngster beseft meteen ook dat het tegen de Limburgers komend weekend heel lastig wordt.

Tommy Vermeire

Met na amper vier speeldagen een eerste zege dacht nieuwe coach Christophe Baeb begin november dat de weg openlag voor meerdere successen, maar voorlopig blijft hij op zijn honger zitten. Vandaag staat de teller qua aantal zeges nog altijd op één. Na het forfait vorig weekend van Zuiderkempen wacht voor Clem nu de komst van topploeg Lummen. “Dat weekje rust hebben we alvast goed kunnen gebruiken om de batterijen op te laden en die pandoering van tegen Leuven door te spoelen (Clem verloor daar met 91-19, red.)”, zegt Nina Schepers. Ondanks haar 19 jaar is Schepers dit seizoen de drijvende kracht bij de Scherpenheuvelse vrouwen. “Wegens mijn examens was ik er zelf niet bij in Leuven, maar het mag duidelijk dat die nederlaag wel even is blijven handen. We werden er van het kastje naar de muur gespeeld. Leuven is dan ook een geoliede machine. In de heenmatch waren we er ook al onderuitgegaan, al was het verschil toen nog wel schappelijk. Tegen Lummen moeten we voluit onze kans gaan, en wie weet pakken we met wat meeval onze tweede felbegeerde zege. Waarom zou dat niet kunnen? Dat zou pas een opsteker zijn.”

Paardrijden

Voor ze in Scherpenheuvel belandde, was Schepers aan de slag in Haacht. “Daar speelde ik drie jaar geleden samen met Roos Dejaegher. Ik zit in Leuven op sportkot en doe naast het basketbal ook nog aan paardrijden. Het is iets compleet anders dan je ding doen in een sporthal, maar ik hou er enorm van. Bovendien worden de heupen en rug daardoor goed getraind en dat komt me dan weer goed van pas op het parket. Ik hou wel van die wisselwerking.”

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt