Onderzoek gestart naar leerkracht uit kunstonderwijs Aalst die drugs dealt aan leerlingen

© bsb

Aalst -

Een leerkracht Engels aan de stedelijke academie voor beeldende kunsten in Aalst is ontslagen nadat hij drugs had gedeald aan minderjarige leerlingen. Momenteel is er een onderzoek gestart naar de feiten.

Brent Saey

De schooldirectie van de stedelijke academie voor beeldende kunsten kreeg vorige week lucht van de feiten die zich hebben voorgedaan. De betrokken leerkracht Engels die tijdelijk een andere leerkracht verving zou aan leerlingen drugs hebben gedeald. Het zou dan vooral gaan om cannabis. Daarop heeft de directie ook meteen het stadsbestuur ingelicht, aangezien de school onder het toeziende oog van de stad valt. Hoe vaak de leerkracht drugs zou hebben aangeboden aan leerlingen is momenteel niet duidelijk. De betreffende leerkracht werd intussen wel ontslagen van de school.

De school besloot daarop meteen om zelf een onderzoek te voeren, maar intussen is er ook een strafrechtelijk onderzoek geopend. Daaruit zouden al aanwijzingen voortgekomen zijn tegen de man. Gezien het lopende onderzoek kan burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) voorlopig niet veel kwijt over de feiten, maar hij bevestigt dat er wel degelijk een onderzoek loopt. “We moeten de integriteit van de minderjarigen beschermen”, zegt hij.

“Deze toestanden kunnen absoluut niet. Mochten ze met zekerheid bewezen worden dan moet er hoe dan ook een gepaste straf volgen. Ik heb vertrouwen in het gerecht dat momenteel goed haar werk doet”, besluit burgemeester D’Haese.

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt