Beer 4 Nature verkoopt bomen in plaats van bier in februari

Beer 4 Nature plantte eind vorig jaar nog 250 bomen op de Galbergen.© Tommy Maes

Mol -

De bierbrouwers van Beer 4 Nature in Mol verkopen in februari uitzonderlijk geen bier via hun webshop. Ze ondersteunen daarmee niet alleen de Tournée Minerale-campagne, ze willen ook meer focus geven aan hun bossen.

Beer 4 Nature bestaat uit drie Kempense brouwers die met de opbrengst van hun bieren stukken bos kopen en die openstellen voor het publiek. Naar aanleiding van de campagne Tournée Minerale, die moet sensibiliseren rond alcoholgebruik, organiseert Beer 4 Nature een ludieke actie. Zo kan je gedurende de maand februari geen bier kopen via de webshop van Beer 4 Nature, maar enkel bomen. “Tournée Planter is de naam die we gebruiken voor onze actie”, zegt Kevin Vleminx van Beer 4 Nature.

“De bedoeling is dat mensen die geen alcohol drinken in februari een boompakket kunnen aankopen via onze webshop. Deze actie loopt van 1 tot en met 28 februari. Vervolgens worden deze bomen op 4 maart geplant in de bossen van de Galbergen in Mol. Je kan ervoor kiezen om deze bomen zelf te planten of te laten planten door het team van Beer 4 Nature en Unidoor.”

Het campagnebeeld van Tournée Planter.© rr

Het streefdoel van deze Treefunding is om 1.000 bomen te planten op 4 maart. Daarvoor werkt Beer 4 Nature samen met Unidoor, een kmo uit Dessel die onder meer keuken- en kastdeuren, maatwerk en meubels in diverse materialen produceert op een duurzame manier. Bij de actie Tournée Planter verdubbelt Unidoor het aantal bomen die via de webshop worden besteld.

Op 4 maart eindigt de actie Tournée Planter met een plantdag op de Galbergen in Mol. “Om 13u starten we met planten onder de begeleiding van de Bosgroep Kempen Noord”, zegt Vleminx. “Zij leiden de plantactie in goede banen en volgen de aangeplante boompjes verder op. Als afsluiter kunnen de deelnemers uiteraard een biertje degusteren.” (mto )

www.beer4nature.be

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt