Voetbal 2de provinciale A Dottenijs Sport - Bissegem 2-1

Pascal De Vreese kan zaterdag met Dottenijs Sport tweede periodetitel veroveren: “De titel is ons hoofddoel”

Pascal De Vreese: “Het komt er vooral op aan een reeks neer te zetten, iets wat ons dit seizoen nog niet lukte.”© Bart Vandenbroucke

OTEGEM -

Dottenijs heeft er een uitstekend weekend opzitten. De Henegouwers wonnen op eigen veld niet zonder moeite van Bissegem (2-1), terwijl leider Zonnebeke zich voor eigen publiek liet verrassen door een blijkbaar herboren Nieuwkerke. Dottenijs nadert de leiders tot op 4 punten, kan komende zaterdag op het veld van Avelgem de tweede periodetitel op zijn naam schrijven en het daarbij horend eindrondeticket binnenhalen.

Fons Vandewynckele

Hoewel Dottenijs al heel wat steken liet vallen, zijn de Henegouwers nog altijd niet afgeschreven voor de titel. Meer zelfs, na vorige weekend is het geloof alleen maar toegenomen. “Zaterdag moeten we bij mijn ex-ploeg Avelgem onze eerste prijs binnenhalen”, hoopt trainer Pascal De Vreese.

“De titel is ons hoofddoel, maar die tweede periodetitel zou een leuk extraatje zijn en een bijkomende stimulans om voluit voor de hoofdprijs te gaan. Dat we dit seizoen al heel wat punten te grabbel gooiden? Klopt. Nog geen enkele keer slaagden we erin om twee overwinningen na elkaar te halen. Regelmaat is niet onze grootste kwaliteit. Ik beschik voornamelijk over een Frans getinte kern. Die jongens kunnen geweldig voetballen, maar ze hebben soms moeite om zichzelf te belonen. Heel wat ploegen trekken tegen ons een muur op. Omdat ik zelf een voorstander ben van technisch verzorgd en aanvallend voetbal, zijn we al meerdere keren met onze neus tegen de deur gelopen.”

“Geloofd voor ons mooie voetbal”

“Vorig seizoen, op vraag van sportief verantwoordelijke en goede vriend Hicham Zahid, werd ik aan het ziekbed van Dottenijs geroepen. Dottenijs stond toen als voorlaatste met één been in derde provinciale. Ik heb meteen het tij kunnen doen keren. Voor dit seizoen dachten we ons gewapend om mee te doen voor de prijzen. We worden door vriend en tegenstrever geloofd voor ons mooie voetbal, maar krijgen niet altijd wat we verdienen. Veel van mijn jongens hebben in Frankrijk in hogere reeksen gespeeld en hebben het soms moeilijk met gevechtsvoetbal. Nu zal het er vooral op aankomen een reeks neer te zetten, iets wat ons dit seizoen nog niet lukte.”

Dottenijs moet zaterdag eerst voorbij Avelgem, de ex-ploeg van Pascal De Vreese, om zijn eerste prijs binnen te halen.

“Aan Avelgem bewaar ik goede herinneringen”, zegt de 50-jarige Otegemnaar. “Ik was er drie jaar met veel plezier aan de slag. Jammer dat het een einde in mineur werd. Op een bepaald ogenblik stevenden we freewheelend op de titel af. Tot financiële problemen stokken in de wielen kwam steken.”

Pascal De Vreese, die in een vroeger leven voor de nodige doelpunten zorgde bij meerdere eersteklassers, was ooit als T1 één seizoen aan de slag bij FC Gullegem. Hij werd er geprezen voor zijn goede voetbal. Sedertdien doet hij zijn ding in de provinciale reeksen.

“Trainer worden in de nationale reeksen is nog steeds de bedoeling. Maar ik kan toch moeilijk zelf gaan smeken bij de ploegen om er aan de slag te gaan. Ik meen dat ik al heel wat bewezen heb. Maar blijkbaar is het nog niet genoeg. Omdat ik zot ben van voetbal, ben ik niet te beroerd om bij een provincialer aan de slag te gaan. Hopelijk krijg ik nog wel eens de kans om op nationaal niveau te tonen wat ik in mijn mars heb”, besluit Pascal De Vreese.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten