Betalend parkeren in binnenstad verdwijnt vanaf 1 maart

© MVN

Torhout -

Vanaf 1 maart verdwijnt het betalend parkeren in het centrum van Torhout. De binnenstad wordt een blauwe zone van twee uren gekoppeld aan kortparkeren in de vorm van Shop&Go-plaatsen

Arne Franck

De afschaffing van het betalend parkeren in de binnenstad vormt de laatste stap in de vernieuwing en digitalisering van het Torhoutse parkeerbeleid. Eerder werd al een parkeergeleidingssysteem ingevoerd, gekoppeld aan de app parkeren in Torhout.

LEES OOK. Torhout schaft betaald parkeren af om leegloop tegen te gaan. Is dat de toekomst voor kleine steden? “Wie de stad binnenrijdt via de ring, kan de analoge bewegwijzering volgen naar onze gratis randparkings”, verduidelijkt schepen van Mobiliteit Elsie Desmet (CD&V). “Vanaf daar start de digitale bewegwijzering met displays die de bestuurders leiden naar een vrije parkeerplaats in onze nieuwe stadskern.”

Shop&Go

In de binnenstad werden ook 54 Shop&Go-plaatsen gerealiseerd. “Die moeten het kort parkeren stimuleren”, zegt schepen Desmet. “Je kan er gratis voor 30 minuten parkeren om te winkelen of boodschappen te doen. Je hoeft daar niets voor te doen. De blauwe zone geldt van maandag tot en met zaterdag van 9 tot 18 uur. Wie langer dan twee uur wil parkeren, kan gebruikmaken van een van de ruim 1.000 gratis parkeerplaatsen op wandelafstand van de stadskern.”

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt