Veertig maanden cel voor Fransman (36) die crasht met 78.500 xtc-pillen in auto

De auto van de Fransman werd bij de crash in Grobbendonk herleid tot een wrak. foto rr

Grobbendonk

De rechtbank in Turnhout heeft een 36-jarige Fransman veroordeeld tot een effectieve celstraf van veertig maanden en een fikse boete. Begin oktober 2022 ging hij op de vlucht met bijna 78.500 of 41,6 kilogram xtc-pillen.

De Franse Algerijn Souidi A. (36) uit Rijsel maakte het op 6 oktober vorig jaar bont op de Nederlandse en Belgische wegen. Al vanaf de A16 tussen Dordrecht en Moerdijk in Nederland achtervolgde de politie de auto van de man. De dertiger had in zijn Renault Mégane een stopteken genegeerd en was ervandoor gegaan. De wegpolitie, speciale eenheden en politiezone Antwerpen gingen van zodra A. de Belgische grens had bereikt, ter hoogte van Loenhout, achter de bestuurder aan. Hij haalde snelheden tot liefst 190 kilometer per uur en haalde auto’s in over de pechstrook.

Ter hoogte van de E313 in Grobbendonk moest hij op het laatste nippertje invoegen omdat er op de pechstrook een signalisatiewagen met een stootkussen stond. Hij crashte zo tegen een vrachtwagen. De automobilist probeerde nog te voet verder te vluchten, maar werd gearresteerd in de berm. In zijn auto lagen niet minder dan 78.491 xtc-pillen, goed voor 41,6 kilogram, verdeeld over zestien plastic zakken. De politie vond in zijn smartphone drugsgerelateerde berichten en ook video’s van een drugslabo in Nederland.

De rechtbank volgde de vordering van het parket en veroordeelde de man tot een effectieve celstraf van veertig maanden. Bovenop deze gevangenisstraf van meer dan drie jaar moet hij ook nog een boete van 16.000 euro betalen. (bvdl)

De pillen die de politie aantrof in de gecrashte auto in Grobbendonk.© Parket Antwerpen

   

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt