Voetbal 4de provinciale E

Olympia Wijgmaal B pakt met straatlengte voorsprong tweede periodetitel

Kellen Sellekaerts, zoon van trainer Ingo, scoort dit seizoen bij de vleet voor Wijgmaal.© Vel

Na de eerste periodetitel voor RWL Sport B stak Olympia Wijgmaal B op zijn beurt de tweede periodetitel op zak in vierde provinciale E. De troepen van KFC Werchter visten zo voor de tweede keer op rij achter het net. De jonkies van Olympia Wijgmaal B wonnen hun twaalf voorbije wedstrijden en pakten zo een waanzinnige 36 op 36.

Stefan Van De Weyer

Ondanks de examenperiode konden de youngsters van trainers Ingo Sellekaerts en Jeroen Van Den Heule hun feilloze reeks ook de jongste weken doortrekken, al waren de winstcijfers wel iets kleiner. In de competitie is blauw-wit trouwens nog altijd ongeslagen met achttien zeges en twee gelijke spelen op twintig duels. In de tweede periodestand telt Wijgmaal B tien punten voorsprong op tweede KFC Werchter. Om maar te zeggen: de Leuvense youngsters hebben de periodetitel niet gestolen.

Ook het doelpuntensaldo illustreert dat. Met een +35 in de tweede periode heeft Wijgmaal tien doelpunt meer gescoord dan RWL Sport. Dat valt mede te danken aan de doelpuntenmakers Kellen Sellekaerts, zoon van de fiere coach Ingo, Sander Vanempten en Ruben Reniers. Ook achteraan zit het snor met slechts vier geïncasseerde doelpunten, waaronder recentelijk een 2-3 op Baal B. Voorts scoorde ook Keiberg B en Lubbeek B tegen, zodat de ploeg liefst acht keer de nul kon houden. Doelman Tom Van Becelaere deed het meer dan prima, Viktor Govaerts stond de voorbije twee duels tussen de palen. Ook youngster Bram Kerkhofs mocht één partij zijn kunnen laten zien. Komende zaterdag maakt Wijgmaal de verplaatsing naar Sparta Schaffen, de tegenstander is alvast gewaarschuwd.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten