Voetbal 2de provinciale B

Rotselaar dreigt ook in tweede periode te botsen op ongenaakbaar Averbode-Okselaar

Een afgekeurde goal van deze Jef Boogaerts in het slot op Averbode-Okselaar dreigt Rotselaar zuur op te breken.© Vel

Nog veel spanning om de tweede periodetitel in tweede provinciale B. Op papier maken nog vijf ploegen kans. Averbode-Okselaar, dat de eerste periodetitel won, beschikt over de beste papieren en heeft één punt bonus op Rotselaar. Rapide Wezemaal volgt op vier punten. Tervuren-Duisburg en Houtem-Oplinter moeten met nog twee speeldagen voor de boeg dan weer hopen op een half mirakel.

Stefan Van De Weyer

Averbode-Okselaar schreef eerder de eerste periodetitel op zijn naam. De bonus toen op Rotselaar: één puntje. In de tweede periode won de leider Averbode net als Rotselaar zes wedstrijden. Het verloor voor eigen volk met 0-3 tegen Butsel en speelde thuis 0-0 gelijk tegen Meerbeek. Rotselaar verloor twee keer, te beginnen met de 2-1 op derbyrivaal Wezemaal. Nadien volgde ook nog een nipte en betwiste 1-0 op Averbode. Bij Rotselaar zijn ze nog steeds niet vergeten dat de lijnrechter buitenspel vlagde toen Jef Boogaerts in het midden van een bos spelers de 1-1 in de slotminuut tegen de netten kopte. Dat ene (gestolen?) punt kan de ploeg nu weleens zuur opbreken.

Averbode gaat komend weekend op bezoek bij Kessel-Lo 2000. Rotselaar maakt op zijn beurt de verplaatsing naar Keiberg en speelt op woensdag 8 februari zijn inhaalmatch op VC Houtem-Oplinter. Het slotakkoord over deze periodetitel zou daarom wel goed pas kunnen volgen op woensdagavond 15 februari, als Averbode naar Keiberg trekt.

Wachten tot de paasvakantie?

Rapide Wezemaal trekt komend weekend als derde naar RWL Sport. Hun inhaalmatch op Butsel valt pas op woensdagavond 5 april. Mochten de eerste twee teams in hun twee komende wedstrijden massaal van hun pluimen laten, is het alsnog mogelijk dat Rapide als derde hond met het been aan de haal gaat, maar dat weten we dan pas in de paasvakantie…

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt