Voetbal 4de provinciale F RD Zoutleeuw

Axel Delathuy staat met Zoutleeuw op één punt van de periodetitel: “We draaien op volle toeren”

Axel Delathuy. “In het begin van de competitie vonden we moeilijk onze draai, maar vanaf de vijfde match verloren we niet meer.”© gmd

Zoutleeuw-Boutersem B moest een spannende topper worden, maar werd het niet. Al na een halfuur was het pleit met 4-0 beslecht. Uiteindelijk werd het nog 5-1 na een overdonderend meesterschap van de Leeuwse Rode Duivels. Met nog twee wedstrijden te spelen, tegen topper Atlas Linter en eerste periodewinnaar Budingen, heeft Zoutleeuw aan één punt voldoende om de tweede periodekampioen te zijn.

René Beelen

Na de degradatie begon Zoutleeuw het nieuwe seizoen met nagenoeg een nieuw team. Coach Peter Vanmechelen slaagde er echter in om snel een ploeg te vormen. Dat die er staat, werd onderstreept tegen topploeg Boutersem B. Axel Delathuy was een van de doelpuntenmakers. “We creëerden in de eerste helft veel kansen”, zegt de 26-jarige verdediger. “Was het 7 of 8-0, dan had niemand iets kunnen zeggen. We waren echt op dreef en de bezoekende verdediging kon er niets tegen inbrengen.”

“Winnen of gelijkspelen tegen Atlas Linter en we hebben die tweede periodetitel op zak. In het begin van de competitie vonden we moeilijk onze draai, maar vanaf de vijfde match verloren we niet meer. We leerden elkaar beter kennen tussen de lijnen. Ik werd opgeleid als centrale middenvelder, maar omdat de conditie niet optimaal was, posteerde de trainer me helemaal achteraan en dat gaat goed. Al ben ik nu nog niet helemaal top.”

Atlas Linter heeft nog een waterkansje

“Ik speelde ooit bij de U17 bij Westerlo en had hoge verwachtingen, maar omdat ik studeerde was het voetbal moeilijk te combineren. Ondertussen voetbalde ik bij Landen en Vissenaken en even bij Gingelom in provinciale. Bij Zoutleeuw is het prettig voetballen en we hopen allemaal op de titel.”

De kansen van concurrent Atlas Linter, dat Houtem-Oplinter versloeg met 0-3, zijn heel klein. Zelfs al zou Atlas zondag Zoutleeuw, dat zes punten meer telt, kloppen. “We hebben nog een waterkansje om die periodetitel te bemachtigen”, zegt de Linterse rechterverdediger Koen Max die na drie maanden blessureleed tegen Houtem B weer kon voetballen. “Maar we zijn er niet echt mee bezig. Al willen we zondag zeker Zoutleeuw onder de duim houden. Een spierscheur in de quadriceps hield me zo lang van het veld. Ik ben blij dat ik weer kan voetballen. Tegen het jeugdige team van Houtem-Oplinter boekten we een gemakkelijk 0-3-overwinning, maar zondag wordt het andere koek.”

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt