Voetbal 4de provinciale C

Weerde en Eppegem B strijden in onderling duel voor tweede periodetitel: “Nee, we gaan niet speculeren op een gelijkspel”

Nico De Meyer weet dat Eppegem B zondag wat meeval zal moeten hebben. “We zijn ons bewust van de sterkte van Weerde. Die ploeg staat natuurlijk niet voor niets los aan kop.”© kms

Na de spannende strijd voor de eerste periodetitel tussen Hofstade en Weerde wordt ook de tweede periodetitel een Zemsts onderonsje. Weerde beschikt over de beste papieren, maar Eppegem B ligt op de loer. Een onderling duel zorgt zondag voor de beslissing.

Bart Devaere

Weerde staat er alleszins het beste voor. De ploeg van coach Gunter Pepermans staat sinds kort alleen aan de leiding met liefst zes punten voorsprong op het duo Hofstade en Eppegem B. Hofstade heeft al een periodetitel op zak, de motivatie bij die van Eppegem zal dus erg groot zijn. De ploeg krijgt zondag op eigen terrein het bezoek van… Weerde. Spanning troef dus! 

“Het vertrouwen in de groep is groot na alweer zes zeges op rij”, zegt Weerde-coach Gunter Pepermans. “Toch merk je de laatste weken dat elke ploeg zich dubbel plooit als ze tegen ons speelt. Dat ondervonden we ook afgelopen zondag tegen een stug Kampenhout B. Nu goed, als je dan toch opnieuw kan winnen, probeer je het een en ander te relativeren. Die motivatie mogen we zondag dus opnieuw verwachten, zeker bij een derby tegen Eppegem B. Met een punt is de periodetitel voor ons en dan hebben we toch al iets op zak. Al gaan we zeker niet speculeren op een gelijkspel. Voor ons moet niks, maar alles mag, dit misschien in tegenstelling tot andere ploegen uit onze reeks. We gaan uit van onze eigen krachten en gaan proberen zondag gewoon te winnen.”

B-ploeg tussen A-teams

Ook bij Eppegem proberen ze het belang van de match van zondag enigszins te relativeren. “Eerst en vooral zijn wij al zeer blij dat wij ons als enige B-ploeg kunnen nestelen tussen drie A-ploegen (Weerde, Hofstade en SC Keerbergen, red.) aan de top van het klassement”, zegt Eppegem-coach Nico De Meyer. “Voor zondag is het duidelijk: om de periodetitel binnen te halen, moeten we winnen. We hebben dus geen keuze. Dat zal echter niet zo simpel zijn want we zijn ons bewust van de sterkte van Weerde. Die ploeg staat natuurlijk niet voor niets los aan kop. Toch gaan we proberen op onze eigen verzorgde manier deze match te winnen. We gaan er alles aan doen.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten