Voetbal 2de provinciale A  SK Leeuw-Brucom

Glenn Van Roy geeft Leeuw-Brucom met vierklapper tegen Groot-Dilbeek opnieuw wat meer ademruimte: “Leeuw wordt mijn laatste club”

Glenn Van Roy. “Me amuseren bij Leeuw waar ik kan spelen in mijn achtertuin aan de zijde van mijn broer, daar is toch niets mis mee?”© GEERT TRESIGNIE

Leeuw-Brucom kan weer wat opgeluchter ademhalen. Na de 4-0-zege tegen Groot-Dilbeek is de tweedeprovincialer weer opgeklommen naar de linkerkolom. Met dank aan Glenn Van Roy, die zondag goed was voor alle vier de goals van zijn ploeg.

Wim Redant

De 30-jarige Van Roy zit intussen aan veertien goals, waardoor hij tweede staat in de topschuttersstand. Gooik-goalgetter Lars Godart is met achttien goals voorlopig ongenaakbaar. “En eigenlijk scoorde ik zondag vijf keer, maar een goal werd afgekeurd wegens buitenspel”, zegt de Buizingse spits. “Ik laat in het midden of ik terecht afgevlagd werd, maar een vijfklapper zou wel echt een unicum geweest zijn. Het loopt de jongste weken opnieuw beter in de afwerking. We boekten een belangrijke driepunter die ook broodnodig was na onze nederlaag van vorige week bij Kester-Gooik. We dreigden stilaan af te glijden naar de gevarenzone. De ambitie van de club ligt dan misschien niet meteen in eerste provinciale, maar we willen wel rustig meedraaien in de middenmoot. Eigenlijk zitten we dus opnieuw op schema.”

Van Roy doorliep de jeugdrangen van Huizingen, maar raakte verknocht aan SK Leeuw-Brucom, waar hij aan de zijde van zijn broer Timothy speelt. “Ik stroomde bij Huizingen door naar de eerste ploeg, maar koos toen voor SK Leeuw. Samen met coach Tony Paridaens ben ik weleens een jaartje naar Kester-Gooik gaan, waarop we nadien ook samen zijn teruggekeerd naar de oude stal. Ik vind Paridaens een topcoach en bij Leeuw is iedereen vriendelijk en voel ik me gewaardeerd. Ik ben pas dertig, maar durf nu al te stellen dat Leeuw mijn laatste club is.”

Broederstrijd

Bij Leeuw-Brucom staat Van Roy diep in de spits. “Bij Kester-Gooik stond ik samen met mijn broer Timothy voorin, maar bij Leeuw staat mijn broer rechtsbuiten. We zijn competitief ingesteld en steken elkaar graag naar de kroon qua aantal goals. Nou, doorgaans ben ik wel de betere afwerker, hoor. (lacht) Met Kester-Gooik kon ik na de titel aan de slag in eerste provinciale, maar ik paste voor het avontuur en keerde terug naar Leeuw. Me amuseren bij Leeuw waar ik kan spelen in mijn achtertuin aan de zijde van mijn broer, daar is toch niets mis mee?”

Aangeboden door onze partners