Volleybal Lotto Volley League Haasrode Leuven

VHL-libero Bert Dufraing keert met veel goesting terug naar ex-ploeg Gent: “Spelers hebben zonder technische staf de koppen bij elkaar gestoken en dat deed deugd”

Bert Dufraing. “Als we aan de opslag zijn, moeten we rammen op die bal. Dat is modern volleybal.”© Vel

Na een competitievrij weekend is de honger groot bij Haasrode Leuven, dat voor een cruciale wedstrijd staat in het slot van de terugronde. Op bezoek bij Gent kunnen de Leuvenaars woensdag een serieuze optie nemen op de derde plaats.

Kenny Hennens

Geen verrassingen afgelopen speeldag en dus blijven VHL, Gent en Menen op een gedeelde derde plek hangen met achttien punten, terwijl ook Aalst met amper één puntje minder in de nek hijgt. De strijd om een gunstige plaats in de Champions’ play-offs is nog nooit zo spannend geweest, al kan daar na woensdagavond wel het een en het ander in veranderen.

Het weekendje rust heeft bij de spelers van Haasrode Leuven in elk geval voor nieuwe energie gezorgd, ondanks dat de meer ervaren spelers zoals Tuerlinckx en Valkiers al even aan het jagen zijn op meer wedstrijdritme. “Ik denk dat het bij elke speler wel in zijn hoofd stak dat we de afgelopen twee wedstrijden onder ons niveau hebben gepresteerd”, zegt Bert Dufraing. “We hadden gehoopt om te winnen in Achel en Menen, maar dat viel dus even tegen. Dat lag vooral aan onszelf. Dat beseft de groep ook wel en dat vind ik op zich een goed signaal.”

Pijnpunten op tafel gelegd

De 24-jarige libero spreekt met veel vuur, ondanks dat hij er als managementassistent bij HVW, de hulpkas voor werkloosheidsuitkeringen, een drukke dag heeft op zitten en er hem ook nog een videoanalyse en avondtraining te wachten staat. “De energie in de ploeg zit goed. Na Menen hebben de spelers zonder de technische staf de koppen bij elkaar gestoken en dat heeft deugd gedaan. Iedereen kon eruit gooien wat hij wilde en we hebben de pijnpunten van de voorbije wedstrijden op tafel gelegd.”

En een Dufraing op dreef is altijd een plezier om bezig te zien en te horen. “Kijk, we weten allemaal waar het beter moet en wat onze zwakke punten zijn. We hebben een goede side out (de ploeg die de opslag ontvangt, probeert het punt te scoren, red.), maar we beseffen ook dat onze blokverdediging een pak beter moet. Ook serverend mag het scherper. Als wij aan de opslag zijn, moeten we gewoon rammen op die bal. Dat is modern volleybal en met die intensiteit moeten we vanaf de eerste minuut ook tegen Gent vlammen.”

Gouden zaken

Winnen in de Edugo Arena betekent in elk geval dat VHL een gouden zaak doet in functie van het verdere verloop van de competitie. “Al zal het niet gemakkelijk worden. Ik heb zelf drie jaar in Gent gespeeld en hun thuisvoordeel is niet te onderschatten. Of ik Abdel-Aziz Doumbia ken en afgelopen weekend heb zien spelen? Ik vond hem sterk en dat na zijn schouderblessure... Gent heeft wel meerdere spelers met kwaliteiten, maar we moeten gewoon onze focus houden, druk blijven zetten en proberen te profiteren van onze sterke side out”, besluit Dufraing.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten