Kinderopvang houdt ludieke actie: “We vliegen er elke dag weer in”

Bij Ferm Boutersem hielden ze een ludieke actie.© IF

Boutersem -

Dinsdag liet Ferm Kinderopvang van zich horen, op straat maar ook in de opvang. Terwijl de sector en collega’s in Brussel manifesteerden voor meer overheidsinvesteringen in zorg en welzijn, voor meer personeel en betere loon- en arbeidsvoorwaarden, wilden de opvanginitiatieven die openbleven ook een signaal geven. Dat deden ze met een ludieke actie met vleugels.

Vanessa Dekeyzer

De opvang blijft open maar de kinderbegeleiders willen aan de ouders en iedereen die het horen wil, toch laten zien dat de kinderopvang het moeilijk heeft en dat investeringen dringend nodig zijn. “We doen dat door grote vleugels aan te trekken”, vertelt Liesbeth Smets, verantwoordelijke bij Ferm Kinderopvang Boutersem. “Zo laten we zien dat we er elke dag weer ‘invliegen’ voor onze kinderen en hun ouders, maar ook dat onze veerkracht opraakt. Die extra middelen zijn broodnodig.”

Verschillende opvanglocaties van Ferm trokken dinsdag grappige vleugels aan of hingen ze voor het raam. Met deze symbolische actie roepen ze de overheid op om de kinderopvang meer kracht in de vleugels te geven. Ferm Kinderopvang steunt de actie van haar kinderbegeleiders, onthaalouders en hun verantwoordelijken. “De kinderopvangsector staat zwaar onder druk. We hebben nood aan een allesomvattend toekomstplan met voldoende financiële middelen. Hiervoor gaan we op een constructieve manier verder in dialoog met de dienst Opgroeien en met de overheid”, besluit directeur Ellen Verpeet.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten