“Onverbeterlijke gauwdief” veroordeeld tot twee jaar cel

© Mariën Ludo

Zaventem/Brussel -

De Brusselse correctionele rechtbank heeft dinsdag een gevangenisstraf van twee jaar uitgesproken tegen een man die zich schuldig had gemaakt aan een reeks gauwdiefstallen op Brussels Airport en op de treinen naar de luchthaven. De man was in 2017 al eens tot een gevangenisstraf veroordeeld voor gelijkaardige feiten, maar liet ditmaal verstek gaan voor de rechtbank.

Belga

De man dook tussen december 2019 en mei 2021 herhaaldelijk op in de treinen naar de luchthaven, het treinstation van Brussels Airport, en in de vertrekhal. Daarbij was hij regelmatig  vergezeld van andere personen, maar even vaak opereerde hij alleen. Zijn geliefkoosde doelwitten waren koppels toeristen. Minstens viermaal sloeg hij toe en beroofde hen van reistassen, handtassen of portefeuilles. 

Gesloten deuren

Eénmaal kon hij gevat worden. Dat gebeurde op een trein, toen de controleur hoorde dat iemand op de trein bestolen was en meteen besloot de deuren gesloten te houden tot de politie aanwezig was. Bij de andere feiten kon hij geïdentificeerd worden op basis van bewakingsbeelden. Zijn kompanen werden nooit geïdentificeerd of herkend.

De man was in 2017 al tot een gevangenisstraf van 6 maanden veroordeeld voor gauwdiefstallen, maar ditmaal toonde de rechtbank zich strenger en legde ze een gevangenisstraf van twee jaar op.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten