Veertiger al zesde keer veroordeeld voor drugsmokkel

© ANP

Zaventem/Brussel -

Een 48-jarige Nederlander heeft is dinsdag door de Brusselse correctionele rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van 50 maanden omdat hij betrapt was bij het smokkelen van drugs. Het was al minstens de zesde maal dat de man dergelijke feiten pleegde. Hij werd immers al vijfmaal voor gelijkaardige feiten veroordeeld.

Belga

De veertiger kwam op 20 augustus aan op de luchthaven Brussels Airport, met een vlucht vanuit Curaçao. Toen de douane hem vroeg of hij drugs bij had, antwoordde hij negatief maar dat bleek al snel een leugen. Een CT-scan in het UZ in Jette wees immers uit dat de man maar liefst 108 bolletjes cocaïne had ingeslikt, goed voor een totaal gewicht van 1,75 kilogram. 

“Meneer is in Nederland al viermaal veroordeeld voor drugsmokkel, en in Frankrijk eenmaal”, zei het parket. “Hij leert zijn les duidelijk niet. Enkel een strenge gevangenisstraf is hier op zijn plaats.” 

Zeven kinderen

“Mijn cliënt had na een verkeersongeval een schuld van 30.000 euro en moet zeven kinderen grootbrengen”, klonk het aan de zijde van de verdediging. “Er was hem gezegd dat zijn schulden zouden kwijtgescholden worden als hij dit transport uitvoerde. Ik vraag om een milde straf, mijn cliënt heeft uitzicht op werk als hij uit de gevangenis komt.”

De rechtbank hield rekening met de vijf eerdere veroordelingen van de man en zag dan ook geen reden om zich mild te tonen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten