Groepsaankoop van stookolie levert inwoners besparing op van zo’n 17.000 euro

© An Nelissen

Glabbeek
Vanessa Dekeyzer

Via een gezamenlijke aankoop van stookolie probeert het OCMW van Glabbeek vier keer per jaar voor inwoners van de gemeente een fikse korting te bedingen. “In de loop van de maand januari liepen de bestellingen weer vlot binnen”, aldus schepen Tom Struys (Dorpspartij).

In totaal schreven zich 144 gezinnen in voor deze editie en bestelden zij iets meer dan 150.000 liter stookolie. “Vandaag kunnen we de leverancier en prijs waaraan er zal geleverd worden, bekendmaken: Bruno Mazout zal leveren aan 0,9799 euro per liter inclusief btw. In totaal omvat dit een besparing van maar liefst 17.010 euro voor alle inwoners die deelnamen. Of omgerekend voor een bestelling van 1.000 liter koopt een inwoner dankzij deze groepsaankoop voor 113,40 euro goedkoper aan dan de dagprijs voor bestellingen van minder dan 2.000 liter.”

Glabbeek organiseert deze groepsaankopen al ruim tien jaar. “We merken dat ook heel wat andere gemeentebesturen deze succesvolle groepsaankopen beginnen te organiseren. Dit kunnen we enkel toejuichen omdat de energiekosten voor veel mensen vandaag zeer zwaar wegen op de gezinsbudgetten”, besluit schepen Struys.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten