Basketbal 2de Landelijke Lamett Deerlijk-Zwevegem

David Denoulet staat met Lamett Deerlijk-Zwevegem voor spannende slotspeeldag: “Enige wat we kunnen doen, is zelf winnen”

David Denoulet: “Hopelijk houden we de goede vorm nog even aan.”© Bart Vandenbroucke

Deerlijk -

Het belooft een razend spannende slotspeeldag van ronde 1 van de competitie te worden in tweede landelijke. Na Falco Gent B, dat als leider eindigt, maken liefst 5 teams kans om met een gelijk puntentotaal te finishen. Eén van die ploegen is het Lamett Deerlijk-Zwevegem van coach Patrick Heyse.

Benoit Denoulet

Deerlijk-Zwevegem rekende vorig weekend vlot af met Melsele-Beveren. Het won met 88-66. “We behaalden een relatief vlotte zegen tegen rode lantaarn Melsele-Beveren, vooral dankzij een sterk derde kwart. We plaatsten een 30-13 en gingen een pak beter verdedigen dan we in de eerste helft hadden gedaan. Daardoor konden we enkele keren op fast break makkelijk scoren. Het feit dat de bezoekers maar met zeven spelers opdaagden, hielp natuurlijk ook wel”, vertelt guard David Denoulet.

“Niet te veel rekenen”

Op de laatste speeldag van de eerste competitieronde wacht Deerlijk-Zwevegem de lastige verplaatsing naar Baasrode.

“We versloegen de Oost-Vlamingen al in de heenronde met een paar puntjes, dus we weten dat winnen zeker mogelijk is. Al is een wedstrijd in Baasrode nooit simpel. We haalden ook wel een sterk niveau tegen Knesselare, dus we zitten in een goeie flow en hopelijk houden we die nog even aan. Het is inderdaad mogelijk dat we met vijf ploegen op gelijke hoogte komen na dit weekend. We kunnen echter niet te veel gaan rekenen en moeten eigenlijk vooral zelf maken dat we winnen, dat is het enige wat we in handen hebben. Daarna zal het afhangen van onderlinge duels en daarin is het natuurlijk jammer dat we tweemaal nipt het onderspit moesten delven tegen Aalter. Al bij al kunnen we nu al best tevreden zijn over ons eerste seizoen weer in tweede landelijke. De sfeer in de ploeg zit ook echt goed en versterkingen Boudry en Van Eecke zijn echt een meerwaarde gebleken. Voor volgend seizoen zijn er wel al wat verkennende gesprekken geweest, maar concrete zaken vallen er nog niet te vertellen.”

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt