Voetbal 2de afdeling VV A KSV Oudenaarde

Stefan Leleu en KSV Oudenaarde krijgen lesje in efficiëntie van KRC Harelbeke: “Bezoekers nochtans van het kastje naar de muur gespeeld”

Stefan Leleu zag de bui al snel hangen: “Na de gemiste strafschop wist ik dat dit niet onze avond zou worden.”© Geert De Rycke

Oudenaarde -

KSV Oudenaarde ziet na de zware nederlaag tegen KRC Harelbeke een reeks van vier wedstrijden zonder verlies afgebroken. De thuisploeg morste met kansen en miste ook nog een strafschop. De Ratjes, niet de meest productieve ploeg van de reeks, sprongen deze keer iets zorgvuldiger met de kansen om en boekten een even deugddoende als broodnodige driepunter.

Freddy De Geest

De thuisploeg begon met aanvallende intenties en creëerde meteen enkele kansen. Dutoit, die Oudenaarde ruilde voor Harelbeke, redde met de voet toen Heirwegh voor hem opdook. Wat later mikte Mézine over de lat. De bedrijvige Mézine noopte Dutoit tot een knappe redding. In de rebound prikte Mestdagh de bal tegen de paal. Na een hoekschop van Heirwegh redde Dutoit op een kopbal van Mézine. “Op de cruciale momenten hield onze doelman ons recht en hadden wij het geluk dat in vorige wedstrijden ontbrak. Een halfuur lang werden we van het kastje naar de muur gespeeld. Uiteindelijk scoorden we tegen de gang van het spel in. De door Dutoit gestopte strafschop was het keerpunt van de match”, vertelt coach Bruno Derveaux na de match.

Zijn collega Stefan Leleu deelt de mening van Derveaux. “Wanneer je niet scoort, kun je niet winnen. De kansen waren er, maar we lieten ze onbenut. Na de gemiste strafschop wist ik dat dit niet onze avond zou worden. Dat we met 0-4 verliezen stoort me. We worden dé ploeg van de tegengoals en dat zint me niet. Harelbeke doet een goede zaak, terwijl wij achterom moeten blijven kijken en dat had vermeden kunnen worden. In deze reeks wordt het nog een lange strijd voor het behoud”, weet Leleu.

Derveaux stelde dat het voor Harelbeke niet vijf voor twaalf, maar vijf over twaalf was bij het aansnijden van deze wedstrijd. “We zijn weg met de drie punten. Oudenaarde was voetbaltechnisch beter, maar daar schiet het niets mee op. Wij moeten nu bevestigen tegen ploeg in vorm KSC Dikkelvenne.”

Aanpassen op kunstgras

Oudenaarde trekt naar Oostkamp. “Het is niet omdat we thuis met 4-2 wonnen dat de punten daar opnieuw voor het rapen liggen”, weet Leleu. “Men speelt daar op kunstgras en dat blijft toch altijd een beetje aanpassen. Thuis verloren ze enkel van Olsa Brakel (0-1). We zijn dus gewaarschuwd. Op Oostkamp moeten wij het spel niet maken en wellicht ligt ons dat beter. De kansen op een snelle omschakeling zullen daar groter zijn. Staat het vizier er op scherp, dan moet er een goed resultaat inzitten. Na de meest recente resultaten in deze onvoorspelbare reeks is puntenwinst aangewezen.”

KSV Oudenaarde is naar de dertiende plaats gezakt en heeft evenveel punten als RFC Wetteren en KM Torhout. FC Gullegem en KRC Harelbeke volgen op vier en vijf punten.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten