Voetbal 4de provinciale D

Bertem-Leefdaal B beschikt over beste papieren voor tweede periodetitel, maar kan komend weekend sowieso nog niet vieren: “Jammer dat zo’n partij op een woensdagavond plaatsvindt”

“Kessel-Lo doet het de laatste weken misschien iets minder, maar het blijft een goede ploeg”, zegt Stijn Meeus over de laatste opdracht van Bertem-Leefdaal B in de strijd voor de tweede periodetitel.© Vel

Met elke week ploeg twee ploegen die vrij zijn, is de strijd voor de periodetitel in vierde provinciale D redelijk complex om te volgen. In elk geval: met Erps-Kwerps en Bertem-Leefdaal B komen nog twee ploegen in aanmerking voor de tweede periodetitel. Ook zeker: de beslissing is al zeker niet voor komend weekend.

Bart Devaere

Erps-Kwerps heeft zijn wedstrijden van de tweede periode al afgewerkt en telt daarin twee punten voorsprong op Bertem-Leefdaal B. Erps-Kwerps komt zondag in actie op het veld van Tervuren-Duisburg B, maar dat is al een wedstrijd voor de derde periode. Net zoals Bertem-Leefdaal B zondag op Woluwe-Zaventem B ook al een wedstrijd speelt voor de derde periode. De beslissing volgt zo komende woensdag pas als Bertem-Leefdaal B zijn inhaalwedstrijd van de tweede periode afwerkt op het veld van Kessel-Lo B.

Stijn Meeus van Bertem-Leefdaal B beseft dat die laatste opgave geen gemakkelijke partij zal worden. “Kessel-Lo doet het de laatste weken misschien iets minder, maar het blijft een goede ploeg”, zegt Meeus. “Veel bij hen heeft te maken met studenten, maar dat geldt ook voor ons. Het is altijd afwachten met welke ploeg beide teams zullen kunnen aantreden. In die zin is het spijtig dat die partij woensdag midden in een lesvrije week valt. Toch gaan we proberen de buit binnen te halen.”

Bij Erps-Kwerps blijven ze rustig onder deze toch eerder ingewikkelde puzzel. De ploeg heeft zijn lot toch niet meer in eigen handen. “Wij kunnen niets meer doen, we hebben al onze matchen van deze periode al afgewerkt”, zegt coach Kristof Van den Brandt. “We hebben een knap parcours afgelegd, met negen zeges. Dan verdien je toch wel een prijs, denk ik. Toch zullen we het pas woensdag weten. Wij supporteren alleszins voor Kessel-Lo.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten