Ondernemers kunnen hun werkmateriaal laten markeren tegen diefstallen: “Met fraudebestendige labels en stickers”

© jve

Blankenberge -

De stad Blankenberge gaat ondernemers de kans bieden om hun werkmateriaal te laten markeren, en dat om werfdiefstallen tegen te gaan. “Met fraudebestendige labels en stickers zorgen we ervoor dat de gereedschappen duidelijk herkenbaar zijn”, zegt burgemeester Björn Prasse.

Junior Verbeeke

Met een markering in de vorm van het ondernemingsnummer kan een zelfstandige zijn of haar materiaal duidelijk herkenbaar maken.

“Het lokaal bestuur steekt graag een handje toe”, zegt burgemeester Prasse (Team Blankenberge). “Met aangepaste fraudebestendige labels en stickers zorgen we ervoor dat de waardevolle gereedschappen duidelijk herkenbaar zijn. Geïnteresseerden krijgen in de komende weken een brief met meer informatie over de actie en hoe ze hierop kunnen intekenen. De gemeenschapswachten gaan vervolgens bij hen langs om het materiaal te markeren.”

Identificatie van werkmateriaal is volgens het bestuur erg belangrijk. Het initiatief moet werfdiefstallen verhinderen, of anderzijds helpen oplossen. Uiteraard blijft ook een goede bescherming van de werf zelf en het opslaan van materiaal in afgesloten koffers, lokalen of bestelwagen belangrijk. De diefstalpreventieadviseurs van de dienst Veiligheid en Samenleven geven hier graag meer uitleg over.

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt