Dodentol na zelfmoordaanslag in moskee opgelopen tot 100, splintergroepering Pakistaanse taliban eist aanslag op

© Reuters

Het dodentol na de zelfmoordaanslag in een moskee in het noordwesten van Pakistan is gestegen tot zeker honderd. Bij de aanslag maandag raakten ook 221 anderen gewond, zo maakten de autoriteiten in de Pakistaanse stad Peshawar bekend. Ondertussen heeft een splintergroepering van de Pakistaanse taliban de aanslag opgeëist.

Bron: BELGA

De explosie deed zich maandag voor tijdens het middaggebed in een streng beveiligde zone van de stad Peshawar, waar zich ook veel politiegebouwen bevinden. De slachtoffers zijn voornamelijk politieagenten. De Pakistaanse premier Shehbaz Sharif heeft de aanslag veroordeeld. “Het was niets minder dan een aanval op Pakistan”, zei hij. De autoriteiten kondigden ook een dag van rouw aan in de getroffen provincie.

Hoewel de Pakistaanse taliban, die onafhankelijk opereren van de islamistische talibanregering in buurland Afghanistan, zich eerder hadden gedistantieerd van het geweld, heeft nu toch een splintergroepering van de terreurgroep de aanslag opgeëist. Een plaatselijke talibancommandant van Jamat-ul-Ahrar (JuA) zei dat het ging om een wraakactie voor de dood van een van de stichtende leden van de groep, die afgelopen zomer in Afghanistan om het leven kwam.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten