Efteling ontruimd door zware stroompanne: mensen geëvacueerd uit attracties

Een stroomstoring in de regio van de Nederlandse stad Tilburg zorgde ervoor dat het populaire pretpark Efteling dinsdagnamiddag zonder elektriciteit zat. Daardoor moesten sommige mensen geëvacueerd worden uit attracties.

Volgens een woordvoerder van het attractiepark konden veel attracties “gewoon het ritje afmaken”, maar moesten sommige mensen uit attracties geëvacueerd worden. Het gaat hierbij onder meer om de monorail. Ook de python zou zijn ontruimd, schrijft Brabants Dagblad.

De Efteling laat weten dat veel attracties op aggregaten draaien. Bij de Monorail is dit niet het geval en moet de beveiliging dus mensen uit de karretjes halen. Op beelden op sociale media is ook te zien hoe de Gondoletta, de attractie met de bootjes, werd geëvacueerd.

Rond 16.00 uur meldde netbeheerder Enexis dat de stroomstoring verholpen was. Een woordvoerder van de Efteling liet weten dat de meeste attracties snel weer gaan draaien. “Voor onze gasten was het vervelend”, zegt de woordvoerder, die hierbij benadrukt dat alles snel en veilig is gegaan. “Voor ons is het een procedure.” Niemand heeft op de kop gehangen volgens de Efteling.

(Lees verder onder de tweet)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Volgens Omroep Brabant zaten heel wat gemeenten in de regio zonder stroom door de panne. De regionale omroep meldt dat volgens netbeheerder Enexis ruim 38.000 huishoudens zonder stroom zaten. Omdat ook verkeerslichten in de regio waren uitgevallen, ontstonden er chaotisch situaties op drukke kruispunten.

Ben jij momenteel in de Efteling? Laat het ons dan weten.

 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten