Fietser in levensgevaar afgevoerd naar ziekenhuis na aanrijding met wagen

© IF

Wondelgem -

Een fietser is dinsdag aan het kruispunt van de Botestraat en de Westergemstraat in Wondelgem aangereden door een personenwagen. De man werd in levensgevaar afgevoerd naar het ziekenhuis.

Simon Dekaezemaker

Het incident gebeurde dinsdag omstreeks 14 uur. De omstandigheden van het ongeval zijn nog onduidelijk, maar de fietser kwam door de botsing lelijk ten val. In afwachting van de komst van de hulpdiensten ontfermden enkele voorbijgangers zich over de fietser.

De Gentse politie kwam ook ter plaatse. “De man werd daarop in levensgevaar naar het ziekenhuis afgevoerd”, laat politiewoordvoerder Matto Langeraert weten. De plaats van het incident werd voor enkele uren afgesloten voor alle verkeer. Auto’s en busverbindingen van De Lijn moesten daardoor tijdelijk omrijden.

Omstreeks 17 uur werd het kruispunt van de Botestraat en de Westergemstraat opnieuw vrijgegeven. “De verkeersdeskundige deed namelijk de nodige vaststellingen”, verduidelijkt Langeraert. “De situatie van het slachtoffer is voorlopig ongewijzigd.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten