Politiezone Neteland onderschept grote partij drugs: “Belangrijke klap aan netwerk van lokale dealers toegebracht”

Bij een huiszoeking in Nijlen vonden de speurders van de lokale politie Neteland een grote hoeveelheid verdovende middelen in allerlei kleurrijke verpakkingen.© Lokale politie Neteland

Herenthout, Grobbendonk, Nijlen, Herentals -

De lokale politie Neteland heeft bij huiszoekingen in Herenthout, Grobbendonk en Nijlen grote hoeveelheden cannabis, speed en XTC ontdekt, met een straatwaarde van minstens 10.000 euro. Het onderzoek kwam op gang na een verkeersongeval waarbij de inzittenden drugs bij zich hadden. Drie opgepakte drugsdealers verschenen dinsdag voor de raadkamer.

Bart Van den Langenbergh

De vier huiszoekingen in Herenthout, Grobbendonk en Nijlen die rechercheurs van de lokale politie Neteland vorige week uitvoerden, gebeurden naar aanleiding van een verkeersongeval op zaterdag 21 januari op de Herenthoutseweg in Herentals. De bestuurder en een inzittende van een van de betrokken auto’s testten positief op drugs en hadden ook een kleine hoeveelheid drugs op zak. Verder onderzoek naar de herkomst van de drugs leidde tot de identificatie van een dealer. Die persoon bleek de vader te zijn van de bestuurder die onder invloed van drugs was.

Bovendealers

Rechercheurs voerden een huiszoeking uit bij de dealer bij wie ze een grote hoeveelheid drugs en attributen vonden. Verder onderzoek leidde de politie dan nog eens tot bij twee bovendealers en hun partners.

De twee huiszoekingen bij deze bovendealers leverden opnieuw grote hoeveelheden verdovende middelen op. Daarnaast vond de politie daar ook nog allerlei attributen en cash geld terug.

De lokale politie Neteland onderschepte in totaal 527 gram cannabis, 597 gram speed, dertig XTC-pillen, een hoeveelheid GHB, een grote hoeveelheid verpakkingsmateriaal, verschillende weegschalen en 5.120 euro cash geld.

De politie nam ook voor 5.120 euro aan cash geld in beslag.© Lokale politie Neteland

De drie dealers verschenen dinsdag voor de raadkamer in Turnhout. Een van hen is verder aangehouden, een andere is onder elektronisch toezicht geplaatst en een derde persoon is vrijgelaten onder voorwaarden. Een partner is vrij onder voorwaarden en de andere vrouwelijke partner werd vrijgelaten. De twee personen die betrokken waren bij het ongeval mochten beschikken.

Belangrijke klap

De drugs met in totaal een minimum straatwaarde van 10.000 euro werden in beslag genomen en worden later nog vernietigd. Ook de attributen die dienen om te dealen en het cash geld zijn in beslag genomen.

“Door deze vangst brengt de politie een belangrijke klap toe aan het netwerk van lokale dealers en hun leveranciers,” vertelt Dirk Van Peer, waarnemend korpschef bij de lokale politie Neteland. “Elke gram drugs die we op die manier van straat kunnen houden, is een succes. Het destabiliseren van de drugshandel in onze zone is een prioriteit in het zonaal veiligheidsplan. We zetten daar vol op in binnen een geïntegreerde en integrale aanpak van de drugsproblematiek waarbij eveneens oog is voor hulpverlenings- en begeleidingstrajecten voor druggebruikers.”

Bij vier huiszoekingen in Herenthout, Grobbendonk en Nijlen is een grote partij verdovende middelen gevonden.© Lokale politie Neteland

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten