Voetbal 3de provinciale C VV Volkegem

Coach Tom Lodens lonkt met VV Volkegem naar tweede provinciale: “Onze groei wordt afgeremd door een gebrek aan goede trainingsfaciliteiten”

Tom Lodens kent de sterkte van VV Volkegem: “We teren op een zeer goede jeugdwerking en willen jongeren laten doorstromen naar het eerste elftal.”© Geert De Rycke

Volkegem -

VV Volkegem nam zondag niet zonder slag of stoot de maat van Eendracht Elene-Grotenberge B (3-1). De kloof met eerste achtervolger VV Horebeke is inmiddels opgelopen tot vijf punten. Zondag speelt de koploper op het veld van rode lantaarn Wilskracht Idegem. Een dag eerder ontvangt KSK Zingem Horebeke en dat is een wedstrijd die in Volkegem de nodige interesse losweekt.

Freddy De Geest

Volkegem schrijft een onwaarschijnlijk mooi verhaal. Met een bijna identieke spelersgroep moest het vorig seizoen knokken voor het behoud. Nu heeft het de tweede periodetitel op zak en is het dus zeker van de grillige eindronde. “We blijven het rustig bekijken van match tot match”, zegt coach Tom Lodens. “Tegen Elene-Grotenberge B hadden we de eerste helft geen overschot. Ze waren beter, maar wij scoorden twee keer na een hoekschop. Nog voor de rust werd het 2-1 en bleef het spannend, aangezien de bezoekers nog eens op de paal mikten. Na de rust was er meer evenwicht en konden we met een derde doelpunt voor zekerheid zorgen. Het was de tiende driepunter op rij.”

In Idegem moet Lodens puzzelen om een ploeg samen te stellen nu er enkele geschorsten zijn en er ook een paar zijn gaan skieën. “In Idegem moeten we dat kunnen opvangen”, denkt Lodens. “Al ga ik die ploeg zeker niet onderschatten. Iedere wedstrijd moet gespeeld worden. Daarna wacht een drieluik, thuis Eendracht Deftinge en RR Breivelde-Zottegem en Horebeke buitenshuis. Die matchen zullen voor meer duidelijkheid in de titelrace zorgen. We beschikken over een jonge ploeg met de ambitie om een stap hoger te willen zetten. Of Volkegem in tweede kan overleven? We zijn niet de club van het groot geld en de ronkende transfers. We teren op een zeer goede jeugdwerking en willen jongeren laten doorstromen naar het eerste elftal. Dat was de voorbije jaren zo en dat zal niet veranderen indien we promoveren.”

Centraliseren

Volkegem speelt zijn thuiswedstrijden in de wijk Hongerije in Oudenaarde. “Trainen doen we dinsdag in Oudenaarde en donderdag in Leupegem. We hebben dringend een kunstgrasveld nodig. We beschikken over ruim vierhonderd leden waarvan er driehonderd in competitieverband uitkomen. Om te kunnen trainen en spelen met de verschillende ploegen moeten we verschillende locaties opzoeken. Recent was er een probleem in Eine dat al uitvoerig werd belicht. Het stadsbestuur moet er werk van maken om onze uitmuntende jeugdwerking de faciliteiten te bezorgen die ze verdienen. Nu maken we te veel kosten op verschillende plaatsen. Kunnen we bepaalde zaken centraliseren, dan zou dat een stap in de goede richting zijn. Volkegem groeit en bloeit, maar wordt afgeremd omdat het niet over de juiste infrastructuur beschikt. Met een beetje goede wil moet het mogelijk zijn om tot een oplossing te komen”, blijft Lodens hopen dat het niet enkel sportief, maar ook extrasportief in de juiste plooi valt.

Aangeboden door onze partners