Peer laat bewoners in 50 zorgcentra op afstand genieten van cultuur

© gvb

Peer -

Dinsdagnamiddag werd de voorstelling ‘Chique Dingues’ live vanuit Peer naar een 50-tal Vlaamse en Brusselse zorgcentra gestreamd. Zo konden de bewoners vanop afstand in hun vertrouwde omgeving genieten van een namiddagje cultuur.

Geert Van Baelen

De muziekvoorstelling ‘Chique Dingues’ met onder andere Jan De Smet werd live gebracht op de planken van ’t Poorthuis. In samenwerking met de organisatie Cultuurconnect werd het optreden gefilmd en gestreamd naar woonzorgcentra in Vlaanderen en Brussel. In het Peerse wzc Het Perrehof genoten tientallen senioren van de Nederlandstalige en Franse levensliederen die door de geluidsinstallatie van de gemeenschappelijke zaal weerklonken.

“Eigenlijk wilden we dit al een hele tijd terug aanbieden aan onze bewoners. Maar corona en een verhuis naar deze nieuwbouw, staken er een stokje voor”, vertelde campusdirecteur Carla Wouters. “Dus we zijn vandaag zeer blij met deze première voor ons woonzorgcentrum. De bewoners hebben hier echt naar uitgekeken. Het is onmogelijk om met de groep de verplaatsing naar het cultureel centrum te maken, maar op deze manier kunnen ze toch wel proeven van de sfeer.”

Ticketjes

Er werd dan ook heel wat moeite gedaan om de bewoners onder te dompelen in een heus theatergevoel. Zo mochten ze bij het betreden van de zaal een toegangsticket afgeven en werd er hen een drankje geserveerd. Voor Anna (88) was het alvast genieten. “Ik heb altijd ‘op de boerenbuiten’ gewoond, daar heb je niet zoveel theater. Ik ben blij om het mee te maken. En het is ook fijn om mensen te ontmoeten, zo zie ik ook eens bewoners van een andere afdeling.”

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt