Landegem krijgt zone met fietsstraten

Karlien De Paepe (N-VA) overtuigde de gemeenteraad van een fietsstratenzone in Landegem.© if

Landegem -

Landegem krijgt een nieuwe fietsstratenzone in Poeldendries en Dennendreef. Raadslid Karlien De Paepe (N-VA) bracht het voorstel aan bij de gemeenteraad. “Bij mooi weer zien we geregeld rolwagengebruikers daar passeren. Momenteel is de Poeldendries enkel voor plaatselijk verkeer, maar nog te veel voertuigen gebruiken deze weg als sluipweg.”

Ruben De Keyzer

“Bij de bespreking van fietsstraten, heb ik steeds gepleit om ook de Poeldendries en Dennendreef op te nemen”, zegt De Paepe. “De verkeerscommissie gaf een gunstig advies, schepen Bart Van Thuyne (CD&V) was akkoord, maar de plannen kwamen er maar niet.”

Nu dus wel. Het voorstel werd unaniem goedgekeurd door de gemeenteraad. “Karlien is inderdaad al even pleitbezorger om deze straten toe te voegen”, zegt Van Thuyne. “Zulke zaken moeten echter altijd een proces doorlopen, maar we hebben het met voorrang behandeld. Er zit inderdaad wel wat fietsverkeer op deze baan, dus deze maatregel kan zeker geen kwaad.”

De nieuwe regeling wordt zo snel als mogelijk ingevoerd. “Zodra onze technische uitvoeringsdienst de borden heeft geplaatst, is de nieuwe regeling van kracht.”

De Dennendreef en de Poeldendries liggen op een fietsverbinding naar het station. Ook is de school BuSO Ten Dries gelegen aan de Poeldendries.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten