Priscilla Presley betwist testament van dochter Lisa Marie

© Getty Images

Nog geen twee weken na de begrafenis van Lisa Marie Presley trekt haar moeder en ex-vrouw van Elvis Presley, Priscilla, haar testament in vraag. In 2016 werd dit aangepast, waardoor zij niet langer een trustee is van Lisa Marie’s vermogen. Maar dit amendement is volgens Priscilla ongeldig.

Janne Eijckmans

Priscilla Presley heeft bij de rechtbank van Los Angeles een verzoekschrift ingediend waarmee ze de geldigheid van het testament van haar dochter in vraag stelt. Lisa Marie was 54 jaar en de enige dochter van Elvis en Priscilla. Ze overleed op 12 januari na een hartstilstand.

LEES OOK. Overleden Lisa Marie Presley kende een moeilijk leven, al van toen ze 9 jaar oud was

Omdat Lisa Marie geen apart document opstelde, functioneert haar trust als testament. Door een aanpassing in 2016 liet ze dit niet meer na aan haar moeder Priscilla. Ze verving Priscilla en haar voormalig bedrijfsleider Barry Siegel als trustees door haar twee oudste kinderen Riley en Benjamin Keough. Benjamin stierf zelf in 2020.

Priscilla stelt nu de echtheid en validiteit van die aanpassing in vraag, omdat er een aantal problemen mee zouden zijn. Volgens het dossier staat Priscilla’s naam verkeerd geschreven en lijkt de handtekening van haar dochter niet op haar gewoonlijke handtekening. Ook beweert Priscilla dat ze meteen op de hoogte gebracht had moeten worden van de aanpassing, maar dat niet gebeurd is. Tot slot waren er volgens haar advocaten geen getuigen of notaris aanwezig. Priscilla vraagt daarom het amendement ongeldig te verklaren. Dan zou het document uit 2010 gelden, dat Priscilla en Siegel de trustees maakte.

LEES OOK. Begrafenis van Lisa Marie Presley zindert na bij Elvis-superfan Jeroen (48), die erbij was in Memphis: “Ik heb er geen woorden voor”

Aangeraden
Aangeboden door onze partners