Inwoners kunnen publieke laadpaal aanvragen op maximaal 250 meter van hun voordeur

Schepenen Van Trimpont (links) en De Prez.© rr

Geraardsbergen -

Inwoners met een volledig elektrische wagen maar geen plaats om thuis te laden, kunnen voortaan een publieke laadpaal aanvragen. Die komt dan op maximaal 250 meter van hun woning. Momenteel zijn er zestien publieke laadpalen.

Jan Lion

“De uitrol van publieke laadinfrastructuur is een initiatief van de Vlaamse overheid. Er zijn laadpaaloperatoren aangeduid die in 2023 en 2024 de plaatsing zullen verzorgen in de deelnemende steden zoals Geraardsbergen”, zegt schepen van Mobiliteit Fernand Van Trimpont (CD&V). “We springen mee op de kar om het comfort voor bestuurders van elektrische wagens te vergroten.”

“We zullen zelf proactief strategische locaties aanduiden waar een laadpaal komt. En burgers, bedrijven, autodeelorganisaties en taxiondernemingen kunnen ook een publieke laadpaal aanvragen via het e-loket ‘Paal volgt wagen’. Bij een positief advies plaatst Engie de laadpaal binnen de zes maanden.”

“Geraardsbergen telt momenteel zestien publieke laadpalen. Dat aantal moet omhoog als we onze stad willen klaarstomen voor een klimaatgezonde toekomst”, zegt schepen van Duurzaamheid Stephan De Prez (Open VLD).

Aanvragen kan via www.vlaanderen.be/publieke-laadpaal-aanvragen. Een overzicht van de laadpalen in Geraardsbergen vind je op www.gisbergen-bergen.hub.arcgis.com/apps/d35c9c85f52b464bb54b9868af2c7102/explore.

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt