Projectontwikkelaar geeft niet op: opnieuw aanvraag voor verkaveling in Fonteinstraat

Er is een nieuwe aanvraag van Ipon voor een verkaveling in de Fonteinstraat in Pulle. KMA

Pulle -

Projectontwikkelaar Ipon uit Temse heeft voor de vijfde keer een gewijzigde aanvraag voor een verkaveling tussen de Fonteinstraat en de Fatimalaan in Pulle ingediend.

Kristin Matthyssen

Ipon probeert al sinds 2016 een vergunning vast te krijgen voor een nieuwe verkaveling in woonuitbreidingsgebied in Pulle, wat met de betonstop almaar minder evident wordt. Aanvankelijk ging het om een aanvraag voor 49 woningen en acht duowoningen. In 2021 was er dan een aanvraag voor 43 woningen en acht duowoningen. In 2022 was er opnieuw een gewijzigde, afgeslankte aanvraag, ditmaal voor een groepsbouwproject met 25 eengezinswoningen met tuin en één duowoning bestaande uit acht wooneenheden, waarvan er zeven zouden worden voorbehouden voor bescheiden wonen.

Op het eerste zicht is er niet veel veranderd. Het gaat nu opnieuw om een groepswoningproject met 25 eengezinswoningen en een duowoning van acht wooneenheden, met bergingen en wegenis. Het openbaar onderzoek loopt momenteel.

Raadslid Ward Belmans (Groen) polste op de jongste gemeenteraad nog eens naar de voortgangstoets in Zandhoven op het vlak van sociale woningen. Hij vroeg of Zandhoven net als bijvoorbeeld de gemeente Ranst doet alleen nog nieuw woonuitbreidingsgebied laat aansnijden op voorwaarde dat het om sociale woningbouw gaat.

© rr

Volgens schepen Steven Van Staeyen (CD&V) maakt de nu voorgestelde verkaveling sowieso weinig kans om de toets van de nieuwe Zandhovense bouwcode die in september vorig jaar werd goedgekeurd door de gemeenteraad te doorstaan en is die vraag niet echt aan de orde. Belmans vindt het raar dat er dan toch een openbaar onderzoek gebeurt, als de aanvraag niet voldoet aan de gemeentelijke bouwcode. “Dat zijn wij wettelijk verplicht als er een omgevingsvergunning wordt aangevraagd”, legt schepen Van Staeyen uit.

De Zandhovense bouwcode bevat onder meer richtlijnen over de minimale afmetingen om het nodige wooncomfort te waarborgen, maar ook over parkeerplaatsen, verharding en bijvoorbeeld afstand tot dichtstbijzijnde scholen en openbaar vervoer.

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt