Stadspersoneel drinkt maand lang ‘waterkes’

© cte

Eeklo -

Ook bij de zevende editie zit er in Eeklo nog geen sleet op Tournée Minérale. Maar liefst 47 personeelsleden van de stad doen mee.

Chris Thienpondt

Schepen van Gezondheid Koen Loete (CD&V), die destijds het initiatief om een maand niet te drinken lanceerde onder het stadspersoneel, en burgemeester Luc Vandevelde (SMS) zijn trouwe deelnemers van Tournée Minérale. Ook schepen Filip Smet (CD&V) doet mee, net als algemeen directeur Meike Van Grembergen. En naast hen nog 43 andere personeelsleden, die dus een maand lang geen alcohol gaan drinken.

De stad lanceerde een oproep onder de personeelsleden. Wie meedoet, krijgt een beloning. Omdat minder alcoholgebruik na de werkuren een positief effect heeft op het werk, staat voor alle deelnemers in februari een workshop mocktails maken op het programma. Elke deelnemer ontvangt daarnaast een gepersonaliseerde waterfles: het sein om in februari, maar ook daarna, meer water te drinken. Op het eind van de maand krijgen alle deelnemers ook nog eens een leuke non-alcoholische attentie.

“De jaarlijkse actie is een maand jezelf verplichten aandacht te geven aan de gevolgen van dagelijks alcoholgebruik”, zegt de burgemeester. “We beseffen niet altijd dat een glas drinken de aanleiding kan zijn tot verslaving.”’

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt