Handbal BENE-League Atomix Haacht

Uitsluiting Timo Luypaert kost Atomix wellicht eerste zege van het seizoen: “Dichter bij de overwinning zijn we nog niet geweest”

Sergio Ribeiro speelde een sterke wedstrijd, maar ook de Portugees kon Atomix niet naar een eerste zege loodsen.© avt

Ondank een sterke prestatie greep Atomix ook tegen Wezet naast zijn eerste zege van het seizoen. Tegen de eindronde-kandidaat speelden de Haachtenaars een van hun betere wedstrijden, maar twee mindere minuten - waarin Wezet vier keer scoorde - werden de thuisploeg fataal. Komend weekend wacht het bezoek aan Pelt.

André Verhoeven

Nee, opnieuw geen zege, maar Atomix had na de prestatie tegen Wezet toch vertrouwen getankt. Vooral de Portugese tandem Ribeiro-Almeida speelde een sterke partij. “Een eerste zege had zomaar gekund en dan moesten we het nog doen zonder de geblesseerde broers Schroven en aanvoerder Matthias Claes, die nog niet hersteld was van een recent opgelopen knieblessure”, sprak coach Jelle Vonckx. “Ook Ahmed Nasif is nog out. Maar desondanks zijn we goed op weg om een wedstrijd te winnen. Het zou ons vertrouwen geven voor de play-downs.”

De spelers van Haacht waren achteraf ook niet te spreken over de rol van de Nederlandse scheidsrechters die enkele spelmomenten verkeerd beoordeelden. Vooral de uitsluiting van Timo Luypaert zorgde voor veel ergernis. Tot aan die beslissing van de refs ging alles gelijk op en kon Wezet nooit meer dan één punt afstand nemen. De bezoekers begonnen er zenuwachtig van te worden en Atomix rook zijn kans. Tot de uitsluiting van Luypaert dus roet in het eten gooide. In de periode die volgde, maakte Wezet gebruik van het gebrek aan concentratie bij de thuisploeg om met de zege aan de haal te gaan.

Nog vier kansen

Kwam nog bij dat de arbiters een Haachts doelpunt ook niet opmerkten wegens een foute opstelling. Ook Merlijn Wauters was na afloop best boos. “Een mooiere kans om te winnen hadden we dit seizoen nog niet gehad”, sprak Wauters. “Al moeten we toch ook een beetje de hand in eigen boezem durven steken. Op een kwartier van het einde gaven we plots alles weg.” Zo blijft Atomix jagen op een eerste zege van het seizoen. De Haachtenaars krijgen voor de start van de play-downs nog vier kansen, te beginnen zaterdagavond bij Sporting Pelt.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten