Na inval sociale inspectie opent Wok Dynasty opnieuw de deuren: “Er zijn verschillende voorwaarden opgelegd”

© GHL

Lochristi / Gent -

De vestiging van de keten Wok Dynasty in Lochristi mag donderdag opnieuw open. Dat bevestigt het Leuvense arbeidsauditoraat. Het Chinees restaurant was een kleine twee weken gesloten nadat het verzegeld was door de politie. Bij een controle werden verschillende inbreuken vastgesteld.

Simon Dekaezemaker

LEES OOK.Wok Dynasty verzegeld na bezoek sociale inspectie, klanten moeten restaurant meteen verlaten

Restaurant Wok Dynasty in Lochristi werd op 21 januari verzegeld door de politie van Puyenbroek op vraag van het arbeidsauditoraat in Leuven. Tijdens een sociale inspectie werden verschillende inbreuken vastgesteld. De klanten moesten de zaak die avond meteen verlaten.

Het was niet de eerste keer dat inbreuken werden vastgesteld bij de WOK Dynasty in Lochristi. Daarom beslist het arbeidsauditoraat om tot een verzegeling overgegaan. Twee weken was de vestiging van het Chinees restaurant gesloten, maar donderdag mag het opnieuw open.

Onduidelijkheid

Het restaurant diende namelijk bij de arbeidsauditeur een verzoek tot ontzegeling in. “Daarop werd ingegaan”, bevestigt de arbeidsauditeur. “Het restaurant werd wel enkele voorwaarden opgelegd.” Het onderzoek naar de vaststellingen tijdens de controle loopt ondertussen verder.

Over de aard van de inbreuken en de opgelegde voorwaarden kan het arbeidsauditoraat geen duidelijkheid scheppen. Net zoals Wok Dynasty zelf, die voorlopig niet meer communiceert over het dossier. “Geen commentaar”, luidt het bij de CEO van Wok Dynasty Changying Wu.

© GHL

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten