Volleybal  Nationaal 3B Caruur Gent B

Milan Tielemans en Caruur Gent B zijn leidersplaats kwijt: “Gaan verliezen op Kalken is geen drama, maar manier waarop deed pijn”

Milan Tielemans en Caruur Gent B gingen pijnlijk onderuit tegen VC Kalken: “Van een wedstrijd was geen sprake.”© Nic Declercq

Gent -

Caruur Gent B is zijn leidersplaats kwijt. Als nieuwkomer in de nationale reeksen prijkten Milan Tielemans en zijn medemaats vijftien speeldagen op rij aan de leiding, maar het zware verlies zaterdag tegen VC Kalken was er teveel aan.

Dirk Van Bruysel

“Twee wedstrijden verliezen en toch de leiding moeten afstaan: het is een bewijs dat Kalken en wijzelf een tot nu toe bijna perfect parcours aflegden”, zucht Milan Tielemans. “We kunnen bijna zeggen dat elk puntenverlies in deze competitie er teveel aan is. Vooraf zou ik gezegd hebben dat alle ploegen sterk aan elkaar gewaagd zijn en we dus voor een spannende competitie zouden staan, maar wanneer ik het klassement bekijk dan zie ik dat Kalken nog maar zes punten heeft verloren en wij zeven. Achter ons volgt Denderhoutem op enkele punten en na hen bedraagt de kloof al twaalf of meer eenheden. Wat dat betreft is het dus een competitie op twee snelheden. De waardeverhoudingen onder de ploegen zelf zijn nochtans erg klein. Iedereen kan tegen iedereen winnen, maar blijkbaar kunnen zowel wij als Kalken ons wekelijks zodanig opladen dat er ook wordt gewonnen.”

Jongens tegen mannen

“Wat de onderlinge confrontatie van vorige zaterdag betreft, kan ik zeggen dat we een zwakke partij neerzetten tegen een ploeg die ons bekampte met enthousiast, gedreven en technisch sterk volleybal”, aldus Milan Tielemans. “Van een wedstrijd was geen sprake. Een pijnlijke nederlaag mag ik gerust zeggen. Een heel verschil met de overwinning die wij in de heenronde hebben behaald. De situatie was dan ook niet te vergelijken. In Kalken was de sfeer op het veld prima, maar naast het terrein waren de supporters vrij vijandig en nijdig. Bovendien draaide de thuisploeg perfect. Hun recepties kwamen allemaal bij Karel Haenebalcke, die zijn aanvallers in een zetel kon aanspelen. De manier waarop hij zijn ploeg deed draaien was sterk. De manier waarop wij speelden was dan weer pijnlijk. Het was een wedstrijd van jongens tegen mannen, al had dat niets met de leeftijd, maar wel met inzet en maturiteit te maken.”

Revanche in de beker

“Hoewel we het nu niet meer zelf in handen hebben en een titel of promotie nooit vooropgesteld was, blijven we er toch voor gaan. Wanneer Kalken speelt zoals tegen ons, dan verliezen ze niet meer, maar we houden met alles rekening. In de slotweken van de competitie gaat iedereen voor winst. Het is nog niet gedaan. Ik ben realistisch en besef dat we met onze jonge ploeg wat in het nadeel zijn tegen een ervaren en goed uitgebalanceerd team zoals Kalken. Volgende zondag, in de kwartfinale van de Trofee Walraeve, staan we opnieuw oog in oog met Kalken. Dan spelen wij thuis dus moeten we deze kans aangrijpen om hen met de voeten op de grond te zetten. In de competitie kan je een verlies eventueel nog rechtzetten, maar in de beker is het erop of eronder.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten