Voetbal 3de Afdeling VV A  KVC Jong Lede

Nils Van Poelvoorde (KVC Jong Lede) legt met drie doelpunten Avanti Stekene over de knie: “Voel me hier goed”

Nils Van Poelvoorde heeft met KVC Jong Lede nog wat werk voor de winkel: “Het klassement ligt volgens mij nog lang niet in een beslissende plooi.”© Gregory Van Gansen

Lede -

In de topper tegen Avanti Stekene showde Ledenaar Nils Van Poelvoorde (31) nogmaals dat hij uit het goede hout is gesneden. De bouwvakker is een spits van staal die met een hattrick KVC Jong Lede naar een riante zege loodste en zo haasje-over sprong met Stekene naar de top vijf.

Wim Redant

Geboren Ninovieter Nils Van Poelvoorde stamt uit een bekende voetbalfamilie, waar ooms Jan en Antoine Van Poelvoorde het mooie weer maakten met Eendracht Aalst in eerste klasse. Intussen voetbalde Nils op iets lager niveau ook al een mooi palmares bij elkaar. “Ik doorliep de jeugdrangen van Verbroedering Denderhoutem en KVK Ninove, waar ik op mijn achttiende debuteerde in eerste provinciale en de titel veroverde”, aldus Van Poelvoorde. “Ik wilde een basisplaats en trok naar SK Lebeke-Aalst, waar ik het tot topschutter van tweede provinciale schopte. Mijn passage bij Bambrugge leverde me voor de tweede keer een titel op. Toen koos ik voor SK Denderhoutem, waar ik een derde titel mocht vieren en het twee jaar op rij tot topschutter schopte met een persoonlijk record van 31 goals. Via een jaartje Burst streek ik neer bij Jong Lede, waar ik nu aan mijn derde seizoen bezig ben.”

Van Poelvoorde schoot zondag uit zijn krammen met drie goals. “Stekene is een vaste waarde in de top vijf. Ik ben dan ook best fier dat ik die ploeg op de knieën dwong met mijn goals. Via een zeven op negen rukten we met Jong Lede op naar de vijfde plaats. Virtueel zitten we op koers voor een eindrondeticket, maar dat is zeker geen doel op zich. Het klassement ligt volgens mij nog lang niet in een beslissende plooi. Ik verwacht zowel bovenaan als onderin het klassement nog verrassende verschuivingen. Met Jong Lede beschikken we alvast al over een appeltje voor de dorst. De enige zekerheid is de top twee. FC Voorde-Appelterre en Tempo Overijse zijn hors categorie. Tegen Voorde-Appelerre gingen we twee keer slechts met het kleinte verschil onderuit, maar je merkt dat die ploeg over veel maturiteit en kwaliteit beschikt.”

Voetballen in de achtertuin

Van Poelvoorde zit na twintig speeldagen aan tien goals en is fier op zijn statistieken. “Vorig jaar sloot ik af met negen goals bij een ploeg die zich pas op de slotdag redde. Dit seizoen startte ik drie keer op de bank en één keer zat ik niet in de selectie, maar toch zit ik al aan tien goals. Ik voel me goed in Lede waar ik in de achtertuin voetbal met een derde kindje op komst. Mijn dochter Dieuwke (6) en zoon Milo (3) krijgen er in juni een zusje bij”, vertelt de spits fier.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten