Arsenal haalt met Jorginho extra concurrent voor Sambi Lokonga, die wordt verhuurd aan Crystal Palace

© ISOPIX

Arsenal wil gewapend zijn in de jacht op de eerste Premier League-titel sinds 2003-‘04. De Gunners hebben met Jorginho voor zo’n 13,6 miljoen euro een derde winteraanwinst binnengehaald. De 31-jarige Italiaanse middenvelder is een extra concurrent voor onze landgenoot Sambi Lokonga, die op huurbasis naar Crystal Palace vertrekt.

Michael Van Damme, Yanko Beeckman

De 31-jarige Jorginho, die in 2018 van Napoli naar Chelsea verhuisde, heeft bij Arsenal een contract getekend van 18 maanden met de optie op nog een jaar. Bij Chelsea ging hij de laatste zes maanden van zijn contract in.

The Gunners richtten hun aandacht op Jorginho nadat twee biedingen op Moises Caicedo door diens club Brighton werden afgewezen. Arsenal wilde absoluut versterking op het middenveld aangezien Mohamed Elneny geblesseerd is aan de knie en ook Thomas Partey een blessure heeft opgelopen in de FA Cup-match tegen Manchester City. Partey werd toen nog gewisseld door Sambi Lokonga, maar die wordt verhuurd aan Crystal Palace.

Jorginho is Arsenal’s derde aanwinst in deze wintermercato na de Poolse verdediger Jakub Kiwior van Spezia (20 miljoen euro) en onze landgenoot Leandro Trossard (bijna 24 miljoen eu ro).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten