Officieel: Arsenal vindt oplossing voor Albert Sambi Lokonga en leent jonge Rode Duivel uit aan Crystal Palace

Albert Sambi Lokonga voetbalt tot het einde van het seizoen op huurbasis bij Crystal Palace. De 23-jarige centrale middenvelder kwam weinig aan spelen toe bij de leider in de Premier League, die met de Italiaan Jorginho nog een extra centrale middenvelder vastlegde. Maar ook Crystal Palace haalt naast Lokonga nog een extra middenvelder.

Yanko Beeckman, Michaël Van Damme

Albert Sambi Lokonga werd in de zomer van 2021 voor 17,5 miljoen euro weggehaald bij Anderlecht en ligt bij Arsenal nog tot 2026 onder contract. Hij wordt nu voor een half seizoen uitgeleend aan de twaalfde in de Premier League.

Dit seizoen bracht Mikel Arteta hem in slechts twee competitiematchen aan de aftrap. De coach van Arsenal geeft op het middenveld de voorkeur aan Thomas Partey, Granit Xhaka en Martin Odegaard. Daar komt Jorginho nog bij.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Maar Lokonga is niet de enige versterking van Crystal Palace voor het middenveld. De club kondigde ook de transfer van de 20-jarige Franse centrale middenvelder Naouirou Ahamada van Stuttgart aan voor 10 miljoen euro. Hij tekent voor 3,5 jaar met een optie op nog eens twee jaar.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten