Voetbal 2de afdeling VV A

Trainer Bruno Debo ontslagen bij KVK Westhoek: “Ik voelde het aankomen”

De positie van Bruno Debo was na de 2 op 33 niet langer houdbaar.© Bart Vandenbroucke

Bruno Debo (50) is niet langer trainer van tweedenationaler KVK Westhoek. De thuisnederlaag van zondag tegen Olsa Brakel was er te veel aan, want de Ieperlingen puurden uit de jongste elf matchen amper twee punten. Dinsdagavond leidde T2 Dominique Cauwelier de training samen met T3 Frederik Boutten.

Koen Verdruye

Bruno Debo werd dinsdagavond voor de training ontboden bij voorzitter Willy Lamaire. “Een complete verrassing was mijn ontslag niet”, reageerde Debo. “Ik had het na zondag toch wel voelen aankomen. Maandag was er een receptie van de jeugd en ik voelde dat iedereen mij een beetje uit de weg ging. Toen ik dinsdag gevraagd werd om vroeger te komen, wist ik hoe het laat was. We gaan wel in onderling overleg uit mekaar. Ik heb een mooie tijd gehad bij KVK Westhoek en heb ook veel kansen gekregen. Het is jammer dat het zo moest lopen, maar ik hoop uit de grond van mijn hart dat Westhoek in tweede kan blijven. Volgens mij gaat dat zeker lukken. Ik was er trouwens ook van overtuigd dat we zondag zouden winnen tegen Merelbeke. Het spel tegen Brakel was zeker niet slecht en met de twee versterkingen erbij staat de ploeg er niet slecht voor. Maar ik besefte ook wel dat het vijf voor twaalf is en er iets moest gebeuren. En dan weet je dat de trainer het gelag betaalt.”

Bruno Debo was iets meer dan drie jaar aan de slag bij Westhoek en verwacht niet dat hij nu in het zwarte gat zal vallen. “Ik geef les en we hebben een druk sociaal leven. Mijn vrouw werkt bij Arena en verzorgt feesten in voetbalstadions. Zondag ga ik kijken naar AA Gent en later zien we wel wat de mogelijkheden nog zijn in het voetbal. De laatste maanden waren niet mijn meest plezante, maar ik ben gebeten door het spelletje en wil in het voetbal blijven.”

Nog geen opvolger

“We bedanken Bruno Debo voor zijn inzet en gedrevenheid in de afgelopen seizoenen en wensen hem veel succes in de toekomst”, deelde sportief manager Koen De Bleeckere mee. Een opvolger is er nog niet. De komende dagen zal moeten blijken wat de bedoeling van Westhoek is op dat vlak.

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt