WK-zilver van Red Lions in India heeft een Brasschaats randje

Felix Denayer bij de aankomst in Zaventem.© BELGA

Brasschaat -

Het WK hockey in India is afgelopen en de Red Lions pakten er een zilveren medaille. Dit succes heeft een sterk Brasschaats tintje omdat er niet minder dan drie Dragons-spelers van de partij waren. Ook bij Argentinië en Australië zaten er Dragons-spelers.

Kapitein en boegbeeld Felix Denayer, Simon Gougnard en doelman Loic Van Doren zijn de drie Dragons-spelers die meewerkten aan het succes. Maar dat is nog niet alles. De coach van Dragons, Craig Fulton is ook assistent-coach bij de Red Lions. Verder was Dragons met nog twee spelers vertegenwoordigd in India: de Australiër Blake Govers eindigde met zijn nationaal team op de vierde plaats en de Argentijn Nicolas della Torre finishte met zijn nationaal team op de negende plaats.

Boegbeeld bij Dragons en de Red Lion is Felix Denayer. Hij is net als zijn teamgenoten ontgoocheld. “We hadden die finale tegen Duitsland moeten winnen. Maar goed, het is niet. We willen volgend jaar op de Olympische Spelen in Parijs keihard terugslaan.”

Dragons draait al jaren aan de top van het Belgische hockey en boekte als club ook al mooie Europese successen. In het klassement van de Belgische ereklasse prijken de Brasschatenaren momenteel op de tweede plaats achter het Brusselse Leopold. De competitie herneemt op 5 maart. (jbr)

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt