Voetbal 4de provinciale A KEG Gistel

Voorzitter Johan Dierendonck is met KEG Gistel even op de dool, maar wil met nieuwe trainer Kenny Wittesaele snel naar derde: “Dit stond in de sterren geschreven”

Kenny Wittesaele is blij te kunnen terugkeren naar Gistel, waar hij al drie jaar speler was.© Bart Vandenbroucke

Vierdeprovincialer Eendracht Gistel wil volgend seizoen opnieuw aanknopen met het rijke verleden en onder aanvoering van de nieuwe trainer Kenny Wittesaele terugkeren naar derde provinciale.

Koen Verdruye

Vorig jaar was Eendracht Gistel inactief met de eerste ploeg, maar dit seizoen werd het 100-jarig bestaan gevierd en schreef men opnieuw met seniores in. Een sportief succes was het tot dusver niet, want met amper zes punten uit achttien matchen houdt de ploeg enkel rode lantaarn Bulskamp achter zich. “Natuurlijk zijn we niet tevreden, maar dit is een overgangsjaar”, aldus voorzitter Johan Dierendonck. “We wisten dat we geen hoogvlieger zouden zijn, maar we verkeken ons wat op de mentaliteit van de nieuwe generatie voetballers. Ze nemen het allemaal niet te nauw.”

De relatie met de ex-trainers Hendrik Anckaert en Zbgniew Swietek verzuurde ook. Jeugdtrainer Colin Coenije nam over, maar kon nog geen punten sprokkelen. “We verwijten hem niks en wilden hem graag houden als T2, maar hij ging niet in op ons voorstel, waardoor we nog op zoek zijn naar een nieuwe assistent. Een nieuwe T1 vonden we wel al in de persoon van Kenny Wittesaele. Hij is een ex-speler van ons, het stond in de sterren geschreven dat hij hier vroeg of laat zou terugkeren”, besluit Dierendonck.

Carte blanche

Wittesaele promoveerde met Zandvoorde van vierde naar derde en was er altijd succesvol. Hij zag de vrije val van Vamos echter aankomen en nam een sabbatjaar. “Ik had meer tijd voor mijn vrouw, waardoor we op zondag eens samen ergens naartoe konden gaan. De trainingen miste ik niet echt, de spanning in de matchen wel”, aldus Wittesaele, die dus terugkeer naar Gistel. “Ik ben blij dat ik terug ben. Ik wilde graag in derde of tweede werken, maar Gistel is iets speciaal voor mij. Ik speelde hier drie jaar en de voorzitter is nog altijd dezelfde. De club is ook ambitieus en wil naar derde. Ik word volop gesteund en kreeg carte blanche. Dit is een mooi project in een mooie accommodatie en niet ver van mijn deur, want ik moet enkel de vaart over. Ik kreeg garanties dat er nieuwe spelers zouden komen en we zitten nu al aan meer dan tien echt versterkingen, mannen met ervaring. Ik scoutte ook al de jeugd en we zullen een goede mix maken. De linkerkolom is ons doel en dan zien we wel of de lat nadien wat hoger kan. Zeker is dat we meer dan zes punten zullen halen halfweg. Er zal een nieuwe wind waaien, geloof mij maar.”

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt