Voetbal Oost-Vlaanderen

IN PROVINCIALE IS HET OOK PLEZANT: Het verhaal van een heerlijke remontada, een duel met achttien treffers en een onbesliste derby

Jesse Brouwers draaide de rollen met Evergem 2020 helemaal om en deed een geweldige zaak in de titelrace.© Marc Van Hecke

Oost-Vlaanderen -

In provinciale is het ook plezant. Vraag dat maar aan Jesse Brouwers en invaller Sven Saey , die voor Evergem 2020 een 0-3-achterstand in minder dan een halfuur wisten om te buigen in een 4-3-zege in de topper tegen VK Watervliet. Ook bij KSK Vlierzele en VV Horebeke vond men heel vlotjes de weg naar het doel. Jawel, het is weer tijd voor onze wekelijkse afspraak met de échte voetbalhelden van Oost-Vlaanderen.

Stefan Smet

1. Latem doet nogmaals haasje-over

Zaterdagavond trapte FC Latem de speeldag in 2A al af omstreeks 19.30 uur. De thuiswedstrijd tegen FCE Meetjesland werd netjes met 2-0 gewonnen en vervolgens kon Latem rustig afwachten wat de concurrentie zou doen. Zondagnamiddag volgde goed nieuws voor coach Van Heyste en co. Koploper FCG Sint-Laureins verloor met 5-0 in en tegen Zeveren Sportief, terwijl FC Destelbergen niet verder kwam dan een 0-0-gelijkspel tegen FC Poesele. Zo prijkt Latem samen met Sint-Laureins aan de leiding.

2. Remontada in het Meetjesland

Evergem 2020 ontving zaterdagavond titelconcurrent VK Watervliet en op het uur leken de bezoekers hun schaapjes al op het droge. Dat was buiten Brouwers en de ingevallen Saey gerekend. Zij achtten hun moment gekomen om uit te pakken met een heuse remontada en met elk twee doelpunten stuwden ze Evergem 2020 nog naar een 4-3-zege. Omdat KFC Sint-Kruis-Winkel – dat net acht maal op rij won - met 1-0 onderuit ging bij Standaard Muide, gaat Evergem nu riant aan de leiding met respectievelijk vijf en zes punten voorsprong op Watervliet en Sint-Kruis-Winkel.

3. Derby van Melle eindigt onbeslist

Wisselende kansen, een karrenvracht doelpunten en een gelijkmaker in de 95ste minuut. De derby tussen Cercle en Tenstar Melle eindigde op 4-4 en achteraf verschenen er trouwens ook acht verschillende doelpuntenmakers op het wedstrijdblad. Een gelijkspel waarmee vooral Tenstar niet veel mee opschiet. In de stand staan ze nu op de vijftiende plaats en houden ze enkel nog Olsene achter zich. ‘Operatie redding’ belooft pittig te worden voor Tenstar.

4. Horebeke haalt verschroeiend uit

In de stand moet Horebeke nu al enkele weken VV Volkegem voor zich dulden, maar het voorbije weekend liet het zich nog eens positief opmerken. De 9-0-thuisoverwinning tegen rode lantaarn Wilskracht Idegem moet de Horebeekse burger weer wat moed geven. Met acht verschillende doelpuntenmakers leverde het team van coach Van Renterghem alvast een gave collectieve prestatie af. Een welgekomen opsteker, want de komende vier weken volgen stuk voor stuk duels tegen teams uit de top zes met het duel tegen leider Volkegem als apotheose.

5. Definitie van eenrichtingsvoetbal

17-1, het zijn ronduit krankzinnige cijfers. Vlierzele liet geen spaander heel van Koboz United Aalst dat nochtans in het openingskwartier nog de vroege openingstreffer van Vanderhaeghen wist uit te wissen dankzij Faisal. Wat volgde was 83 minuten eenrichtingsvoetbal waarbij Vlierzele aan een waanzinnig gemiddelde de kansen afmaakte. Uiteindelijk waren Vanderhaeghen, Marchand en De Smet elk goed voor een hattrick. Ook de andere teams in 4D waren goed bij schot want in totaal werd er het voorbije weekend maar liefst 52 keer gescoord in deze reeks.

De beste schutter van Oost-Vlaanderen

Timothy Van Laecke profiteerde optimaal van de forfait van VSV Gent B. Hierdoor kwam Hugues Van Holderbeke met SKV Oostakker immers niet in actie en vermits Van Laecke wel een goaltje meepikte, is de spits van SKL Doorslaar nu alleen koploper met 31 doelpunten. Jesse Brouwers scoorde voor de tweede week op rij twee maal voor Evergem 2020 en nadert op Thijs De Leeuw, die één keer raak trof voor Kluisbergen.

32: Timothy Van Laecke (SKL Doorslaar, 2C)

31: Hugues Van Holderbeke (SKV Oostakker, 4A)

28: Thijs Diederik De Leeuw (Kluisbergen Sport B, 4C)

27: Jesse Brouwers (Evergem 2020, 3A)

26: Thibaut Vanhuffel (VSV Gent B, 4A)

24: Ismail Ben Ayad (Blauw-Wit Temse, 4E) en Gilles Dentijn (Jong Zulte A, 3B)

23: Gianni Peeters (Bosdam-Beveren, 4E) en Louis Thyssen (Sp. Sint-Gillis-Waas, 2C)

22: Renko Van Acoleyen (KFC Baasrode, 4D) en Brian Vandenbossche (SV Sint-Anteliks A, 3D)

21: Dylan Verstraeten (FC Sint-Kruis-Winkel, 3A) en Ruben Deleu (VVE Hansbeke, 3A)

20: Mathis De Schamphelaere (VC Zevergem Sp., 4B), Egon Pletinckx (VK Ninove B, 3D), Dieter De Mulder (Gavere-Asper, 3B), Dante Meul (Blauw-Wit Temse, 4E), Kevin Sa Faria (Rangers Opdorp, 3E) en

19: Quinten De Muer (FCG Sint-Laureins, 2A), Mehmet Kutlu (VKA Middelburg, 4A), Gregory Vermeeren (Standaard Muide, 3A), Jasper Paternoster (FC Bonanza, 4C) en Thibeaux Van Nuffel (VCE Houtem B, 4D)

18: Daoud Mahli (FCLC Ronse, 4C)

Wat u dit weekend vooral in de gaten moet houden

* Met drie ploegen die elkaar nauwelijks ontlopen, belooft de titelstrijd in 2A bijzonder boeiend te worden. Dit weekend staat er alvast een cruciaal duel op het programma: co-leider Sint-Laureins ontvangt nummer drie Destelbergen dat slechts één punt minder telt. Latem kan een goede zaak doen door foutloos te blijven in het duel voor eigen publiek tegen VSV Gent.

* VC Sparta Bevere houdt na dit seizoen op te bestaan. Een hard gelag voor bestuur, spelers en fans. Toch wil de club in schoonheid afscheid nemen en met een derde plaats in de rangschikking kunnen ze ook nog wel een belangrijke rol spelen in 3C. Benieuwd of ze zich van de opdoffer en de nederlaag in Zingem kunnen herstellen wanneer KFC Petegem-Aan-Schelde op bezoek komt.

* In 3D won leider SV Sint-Antelinks nu al vijf maal op rij. Toch rekenen ze zich best nog niet te rijk want achtervolger VJ Baardegem telt slechts één punt minder en heeft ook nog een inhaalwedstrijd tegoed. Het is uitkijken of ze dit weekend allebei foutloos blijven wanneer ze het opnemen tegen respectievelijk Hofstade en Wichelen.

* Kan FC Dampoort zich in 4A herpakken na een teleurstellend 1-1-gelijkspel op bezoek bij Hansbeke B? De Gentse uitdager van SKV Oostakker gaat komend weekend alvast op zoek naar een nieuwe zege op bezoek bij hekkensluiter FC Rooigem.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten