Geschorst kinderdagverblijf Babilou in Kraainem opent vanaf donderdag weer de deuren

© if

Het kinderdagverblijf Babilou in Kraainem mag vanaf donderdag opnieuw de deuren openen. Dat heeft het kinderdagverblijf zelf aangekondigd in een persbericht. De vergunning van de crèche was sinds 2 december geschorst.

jvh

Begin december schorste het Agentschap Opgroeien de vergunning van Babilou “met dringende noodzakelijkheid” voor twee maanden. Het Agentschap had “informatie gekregen waardoor ernstige bezorgdheid was gerezen over de pedagogische kwaliteit van de opvang”. Snel na de sluiting hadden een zeventigtal ouders al een petitie ondertekend om de kinderopvang open te houden.

LEES OOK. Ernstige klachten en toch willen ouders dat crèche niet sluit: “Welzijn van de kinderen nu nóg meer geschaad” (+)

Intussen hebben het Agentschap en het Vlaams Expertisecentrum Kindermishandeling groen licht gegeven om opnieuw te openen. In eerste instantie zullen er steeds slechts 36 kindjes worden opgevangen, in plaats van de 54 waar er plaats voor is.

De crèche werkt met 3 leefgroepen van elk 18 kindjes. Er zullen vanaf donderdag slechts 2 leefgroepen, dus 36 kindjes, samen aanwezig zijn in de crèche. Via een roterend systeem kunnen wel alle 54 kindjes opvang krijgen, maar niet allemaal tegelijkertijd. “We hebben geprobeerd om een zo eerlijk mogelijke planning op te stellen, zodat de ouders zo weinig mogelijk belast worden”, vertelt Katrien Leten, bestuurder van Babilou.

De veranderde organisatie heeft te maken met het feit dat de crèche op zoek is naar twee à drie nieuwe voltijds equivalenten. Zonder die nieuwe werknemers is het volgens Leten te moeilijk om opnieuw op volle kracht te openen. “We hopen de nieuwe medewerkers zo snel mogelijk te vinden”, zegt Leten. “Maar dat wordt niet makkelijk: in de zorg is het sowieso niet evident om vacatures ingevuld te krijgen, en omdat Kraainem een faciliteitengemeente is, is de taal een extra moeilijkheid.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten