Kunst als helend medium in Art gallery Mara: “Leven is feest, maar slingers moet je zelf hangen”

Marleen exposeert ditmaal haar eigen kleurrijke schilderijen.© RR

Turnhout -

Marleen Raeymaekers exposeert in februari in haar eigen Art gallery Mara in Turnhout. Met haar nicht Karina ‘de Kristalvrouw’ Meynendonckx uit Arendonk toont ze hoe kunst kan helpen in de donkere dagen van het jaar en het leven.

Wouter Adriaensen

“Ik kan zo boos worden van het onrecht om me heen”, vertelt Marleen. “Het nieuws, overgevoeligheid voor lawaai, woorden die blijven hangen in je hoofd… Dan ga ik naar de fitness, hardlopen, crossen in de bossen, praten met vrienden. Dankzij mijn nicht Karina de Kristalvrouw ontdekte ik helende stenen en kristallen. Daardoor ga ik me beter voelen, sterker.”

Marleen is niet alleen kunstliefhebster en galeriehoudster, maar schildert ook zelf onder het pseudoniem Mara-leen. “Als ik weer rustig ben, moet ik mijn emoties een plek geven. Ik vertel mijn verhaal samen met mijn schildersdoek. Ik begin vanuit het negatieve, in zachte, verkennende lijnen, maar daarna vraagt mijn doek me om meer kleuren: geel voor het licht, rood voor de liefde, groen voor mijn wortels, het oneindige blauw van de lucht en het ondefinieerbare van de zee.”

Na de donkere dagen van de winter is er geen periode om de werken die zo ontstaan te tonen dan februari. “De dagen worden langer. De uren daglicht doen ons weer opleven. De natuur wordt wakker. Daar worden we weer blij van. Zo keert ook onze energie terug. We gaan onze boodschap doorgeven: schilder je verhaal, schrijf je boek, polijst je mooiste beeldhouwwerk, zing je mooiste lied, dans… Het leven is een feest maar de slingers, die moet je zelf hangen.” (woad)

www.art-gallery-mara.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten