Voetbal 1ste provinciale Svelta Melsele/KSK Beveren

Buren Svelta Melsele en KSK Beveren maken uit wie tweede periodetitel pakt: “Gaan prijs niet laten schieten omdat we geen licentie aanvragen”

Trainers Kristof Smet (KSK Beveren) en Mathias Smet (Svelta Melsele) wikken en wegen de kansen van hun ploeg.© Geert De Rycke

Beveren-Waas -

Op de slotdag van de tweede periode komen nog twee ploegen in aanmerking voor deze tussentijdse onderscheiding. Svelta Melsele heeft de beste kaarten, maar dorpsgenoot en leider in het klassement KSK Beveren volgt op amper één punt.

Dirk Van Bruysel

“Het is niet omdat we dit seizoen geen licentie voor derde afdeling aanvragen, dat we de periodetitel gaan laten schieten”, zegt coach Mathias Smet van Svelta Melsele. “We willen tonen wat we kunnen, maar door hervormingen binnen de club – waar we verder willen bouwen met jonge spelers – hebben we beslist om niet te promoveren. Maar dat we de periodetitel willen is zeker. Het zou de bekroning zijn van een sterke reeks die we op de elfde speeldag zijn begonnen en na de winterstop hebben kunnen doortrekken. Dat we nog niet zeker zijn van de periodetitel komt alleen omdat KSK Beveren druk blijft zetten. Ook die mannen zijn al maandenlang in goeden doen, maar toch liggen de kaarten voor ons nog net iets beter. We hadden voor de competitie een periodetitel als eerste doel gesteld, en als we de kans hebben willen wij deze ook grijpen. We hebben alles zelf in handen en moeten gewoon winnen. Tegen FC Heikant-Zele zullen we toch moeten opletten. Het is niet omdat ze onderaan de rangschikking staan, dat het een makkie wordt. Hoe later in de competitie hoe gevaarlijker die ploegen onderaan worden. Op papier zijn wij de betere ploeg, maar hoe later op het seizoen hoe meer verrassingen er uit de bus komen. Het wordt dus opletten.”

Eergevoel bij KSK Beveren

Bij KSK Beveren beseft Kristof Smet dat zijn ploeg afhankelijk is van het resultaat van Melsele. “Maar we willen er zeker voor spelen”, aldus Smet. “Deze periodetitel is een doel voor de groep, maar we beseffen ook dat Melsele over de beste papieren beschikt en wij bovendien moeten winnen tegen SK Berlare. In eigen huis verloren we met 2-3 tegen Berlare, dus wordt het buitenshuis zeker geen gemakkelijke opdracht. We zijn niet kansloos, want ook Melsele moet nog voorbij Heikant-Zele geraken en dat is ook niet simpel.”

“Of we, nu we aan de leiding staan, plots hoger gaan mikken? Neen, ons doel blijft het behoud verzekeren, maar naarmate het seizoen vordert, willen we natuurlijk zo lang mogelijk meedoen voor de prijzen. Het liefst zelfs tot op de slotdag. De titel? Die zou mooi zijn, maar we gaan niemand druk opleggen. Ik heb een gretige bende die beseft dat twee jaar op rij stijgen uniek zou zijn, maar nog eens: dat is geen doel, laat staan een verplichting. Het is alleen het eergevoel van de jongens dat ons steeds hogerop tilt. We gaan er wekelijks voor maar, maar het eerste doel is om zo snel mogelijk in de veilige haven te komen”, besluit Smet.

Aangeboden door onze partners